Carrer de Montalegre, 5
08001 Barcelona
Exposició “+Humans, el futur de la nostra espècie”, produïda pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i la Science Gallery del Trinity College Dublin, i comissariada per Catherine Kramer.
“+Humans” explora els possibles camins de futur de la nostra espècie tenint en compte especialment les tecnologies emergents i el nostre context cultural i ètic. Què significa ser un ésser humà avui dia? Des de les tècniques de reproducció assistida i els experiments incipients en biologia sintètica, fins a la possibilitat de perpetuar-nos a través de l’àmbit digital, les nostres vides estan condicionades i definides pels descobriments científics i les tecnologies que se’n deriven. Aquesta exposició dóna continuïtat al projecte “Human +”, presentat a la Science Gallery el 2011.
“+Humans” s’endinsa en els límits del que significa ser un ésser humà: els límits del cos, els límits de l’espècie, els límits del que és socialment i èticament acceptable. Ens hem de millorar nosaltres mateixos, o hem d’intentar modificar els nostres descendents? Ens acostem a una singularitat d’una hibridació home-màquina, o perdem facultats a causa de la dependència sempre en augment respecte a les extensions tecnològiques del cos? És l’allargament de la longevitat humana una magnífica aspiració o una terrible amenaça per al planeta?
L’artista Cathrine Kramer n’és la seva comissària executiva i ha comptat amb la col·laboració de l’investigador i divulgaros Ricard Solé, director del Complex Systems Lab de la Universitat Pompeu Fabra. La mostra ha estat realitzada amb l’assessorament de Juliana Adelman, Rachel Armstrong, Michael John Gorman, Aoife McLysaght, Ross McManus, Richard ReillyI i Charles Spillane.
En el marc de l’exposició, el centre ha organitzat un ampli programa d’activitats relacionades que inclou cursos, tallers, debats entorn a la condició humana i posthumana.
Més informació