Avinguda Diagonal, 645
080128 Barcelona
Exposició “La física de les nostres vides”, produïda pel Centre Nacional de Física de Partículas, Astropartículas y Nuclear
(CPAN), i que arriba a Catalunya de la mà de l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona.
Què tenen a veure els acceleradors de partícules amb la lluita contra el càncer o la caracterització d’obres d’art? Com va sorgir el llenguatge amb el qual ens comuniquem a través d’Internet o els sistemes d’encriptat per al comerç electrònic a partir de la investigació de les partícules subatòmiques?
Aquestes són algunes de les aplicacions de la Física que s’expliquen a ‘La física en les nostres vides’, una exposició itinerant del que mostra al públic els principals beneficis i desenvolupaments tecnològics sorgits de la investigació bàsica, alhora que tracta de donar resposta a alguns dels interrogants més importants de la ciència actual: què és la matèria fosca, que compon el 25% del cosmos? Per què va desaparèixer l’antimatèria després del Big Bang? Com va sorgir la massa de les partícules elementals, permetent la formació de l’Univers que coneixem?
L’exposició consta de 28 panells informatius on mitjançant espectaculars imatges i textos explicatius s’ensenyen alguns dels exemples més representatius d’aplicacions i tecnologies sorgides de la recerca en Física de Partícules, Astropartícules i Física Nuclear. L’exposició també posa l’accent en la importància de la investigació bàsica en la formació dels científics del demà, així com en els retorns econòmics que s’obtenen de la participació de científics del nostre país en grans experiments com el Gran Col·lisionador d’Hadrons.
El Laboratori Europeu de Física de Partícules (CERN), la Real Sociedad Española de Física (RSEF) i D+T Microelectrónica, patrocinen aquesta mostra, que es podrà visitar a l’Atri Solar de la Facultat de Física i Química de la UB (Av. Diagonal 645) des el 14 de Gener a l’11 de Març inclosos. L’exposició romandrà oberta al gran públic tots els dies laborables entre les 9 i les 17 hores. L’entrada és gratuïta.
Més informació