Passeig d'Isabel II, 14
08003 Barcelona
Tertúlia “Dopatge genètic: hem de posar límits a la modificació genètica?”, amb Óscar Flores, CEO de Made of Genes i investigador a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, i María Casado, directora de l’Observatori de Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona i catedràtica de Filosofia del Dret a la mateixa institució. Modera l’acte el periodista Eduard Berraondo. La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia Big Van, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”.
Des que la humanitat va descobrir que les malalties genètiques estan escrites en el nostre ADN, s’han dedicat innombrables esforços a aconseguir una “teràpia genètica” capaç de corregir els nostres gens malmesos. Amb l’arribada de les noves tècniques de modificació genètica (CRISPR/Cas9), molt més eficaces i específiques que les que hi havia fins ara, aquesta teràpia sembla no ser tan llunyana. Aconseguirem arribar a curar malalties genètiques com el càncer, la diabetis o les distròfies musculars? Sabrem posar límits a la modificació genètica? Es podrien apropiar noves start-ups d’aquesta tecnologia? Són els gens patentables? Podria aparèixer un nou mercat de dopatge genètic?
Els Esmorzars de Ciència
Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9:00 del matí per començar l’esmorzar de forquilla. A les 10:00 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de The Big Van Theory, d’una durada d’un quart d’hora. Tot seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia. L’esmorzar de forquilla amb tertúlia té un preu de 25 euros. Les reserves es poden realitzar al web del restaurant.