Jornada virtual via Zoom (inscripcions a sota) que pretèn generar una trobada entre els àmbits de la recerca, l’associacionisme i el món professional entorn a la maternitat. Els objectius de la jornada son analitzar l’impacte de la pandèmia en l’atenció sanitària a les maternitats, identificar dificultats, elements de millora i noves oportunitats per a garantir els drets reproductius en la maternitat per part dels sistemes de salut i ompartir experiències d’acompanyament i suport a la maternitat que siguin inspiradores per a enfrontar els desafiaments del futur.
La Càtedra Unesco Dones, Desenvolupament i Cultures vol promoure la transferència de coneixement i l’intercanvi d’experiències que ajudin a avançar en els drets reproductius en la maternitat.
Participen del món acadèmic:
- Josefina Goberna Tricas. Professora titular a l’Escola d’Infermeria de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de l’UB i secretària d’ADHUC.
- Helen Elden. Professora titular en ciències de la cura de la salut a la Universitat de Göteborg (Suècia) i líder del grup de recerca en Salut Sexual Reproductiva i Perinatal.
Participa del món professional sanitari en l’atenció sexual i reproductiva:
- Salomé Álvarez Rodríguez. Llevadora, membre de la junta de l’Associació Professional de Matrones d’Astúries i presidenta de la Federació d’Associacions de Matrones d’Espanya, FAME.
Participen de l’associacionisme en la defensa dels drets en la maternitat:
- Marta Busquets Gallego. Experta en gènere i drets sexuals i reproductius, és la presidenta de Dona Llum, associació catalana per un part respectat. Membre de la junta de El Parto Es Nuestro. Associació feminista estatal que pretén millorar les condicions d’atenció a mares i fills/as durant l’embaràs, part i postpart.
Pròximament es publicarà el programa detallat de la jornada així com més informació de les ponents. El registre és gratuït i les persones participants rebran un certificat d’assistència.
Més informació