Carrer de Montalegre, 5
08001 Barcelona
Conferència “Planeta urbà: la mobilitat a les ciutats del futur”, a càrrec de John Urry, catedràtic de Sociologia de la Universitat de Lancaster organitzat per ISGlobal, CREAL, B·Debate i el CCCB
El creixement urbà sembla imparable. S’estima que l’any 2050 el 70% de la població viurà en entorns urbans i, ja avui, algunes ciutats del món compten amb una població de més de vint milions d’habitants. A la vegada, la societat contemporània es caracteritza per un estil de vida marcat per una mobilitat intensiva: megalòpolis, dispersió creixent del territori urbanitzat, turisme i fluxos migratoris mobilitzen diàriament milions de persones.
D’aquesta manera, l’accés al transport és clau per determinar la nostra qualitat de vida. Avui, però, l’ús massiu de sistemes de mobilitat basats en combustibles fòssils té un impacte immens en termes mediambientals i de salut, i posa sobre la taula reptes cabdals en un món cada dia més urbanitzat. És possible reconduir el creixement i la mobilitat urbana cap a un futur més saludable, sostenible i socialment just?
Per reflexionar sobre aquestes qüestions, comptarem amb la presència de John Urry, catedràtic de Sociologia de la Universitat de Lancaster i expert de reconeixement internacional en mobilitat i turisme, i la seva incidència en les formes de vida del món contemporani. Aquest debat és l’inici d’una col·laboració entre les institucions científiques ISGlobal, CREAL, B·Debate i el CCCB, per fer visible la importància dels efectes del creixement urbà en el medi ambient i la salut de les persones.
John Urry, catedràtic de Sociologia de la Universitat de Lancaster i coautor de “Un mundo sin coches” (Península, 2011). Amb la participació de Salvador Rueda, director de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona. Moderador: Mark Nieuwenhuijsen, coordinador del Programa Contaminació Atmosfèrica del CREAL.
Preu de l’entrada: 3 €. Amics del CCCB, aturats i menors de 12 anys: gratuïta.
Més informació