Art, cervell i percepció

Exposició “Art, cervell i percepció”, produïda pel Centre Cultural Sant Josep amb la col·laboració d’Ángel Martín-Pascual i Celia Andreu-Sánchez, membres del Neuro-Com Research Group de la Universitat Autònoma, organitzat per Llegeix-ne més…

19ª Setmana de la Ciència

Els municipis de Catalunya celebren del 14 al 23 de novembre la 19a edició de la Setmana de la Ciència (SC’14). Durant aquests dies s’han organitzat més de 250 activitats Llegeix-ne més…

Idees que mouen Catalunya

Exposició “Ahir, avui, demà. Catalunya emprèn. Idees que mouen catalunya”, mostra que destaca l’emprenedoria catalana d’una manera innovadora i interactiva. Realitat augmentada, taules interactives i un gran display split flap Llegeix-ne més…

Hi ha vida fora del nostre planeta?

Cicle de conferències “Hi ha vida fora del nostre planeta?”, organitzat amb motiu de l’any commemoratiu del desè aniversari de la mort del científic català Joan Oró al CaixaForum Lleida. Llegeix-ne més…

Monòlegs d’humor i ciència

Monòlegs científics i humorístics de The Big Van Theory, els dimecres al Teatreneu. The Big Van Theory és un grup de monologuistes científics que té per objectiu acostar la ciència Llegeix-ne més…

Tribuna d’arqueologia

Cicle de xerrades quinzenals “Tribuna d’arqueologia”, al Palau Marc de Barcelona, organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Programa de xerrades: 5 de novembre. El Camp de Llegeix-ne més…

Xerrades entorn a Gènesi

En el marc de l’exposició “Gènesi”, amb imatges de Sebastião Salgado, el CaixaForum Barcelona acull un cicle de conferències que coordina Maria Jesús Buxó Rey, catedràtica d’Antropologia Cultural i de Llegeix-ne més…

Anàlisi automàtica d’imatges mèdiques

Conferència “Anàlisi automàtica d’imatges mèdiques”, a càrrec de Laura Igual Muñoz, doctora en informàtica i comunicació digital per la Universitat Pompeu Fabra, dins el programa Pessics de Ciència. La informàtica Llegeix-ne més…

Per què perdem memòria amb l’edat?

Conferència “Per què perdem memòria amb l’edat?”, a càrrec d’Ignacio Morgado, catedràtic de Psicobiologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, dins del cicle “Aprendre, recordar i oblidar”. En aquesta conferència Llegeix-ne més…

Espais protegits al segle XXI

Conferència “Espacios naturales protegidos en el siglo XXI. ¿Para qué?”, a càrrec de Marta Múgica, biòloga i directora de l’Oficina Tècnica d’Europarc-España, amb què s’inaugurarà el curs 2014-2015 de la Llegeix-ne més…

Des de les muntanyes al fons marí

Conferència “Home i natura. Des de les muntanyes al fons marí. Impactes i conseqüències”, a càrrec d’Albert Palanques, de l’Institut de Ciències del Mar – Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Llegeix-ne més…

Cristalls a la llum dels raigs X

Exposició “Cristalls a la llum dels raigs X”, que constitueix la desena mostra del fons històric de la Biblioteca de Física i Química de la Universitat. Amb motiu del centenari Llegeix-ne més…

El Teatre Anatòmic i el Raval mèdic

Visita al Teatre Anatòmic i itinerari pel Raval més mèdic, dins del programa Històries de Ciència, “Rutes científiques per la ciutat de Barcelona”, impulsat per Miquel Carandell, del Centre d’Història Llegeix-ne més…

Dels gremis a Einstein

Itinerari “Dels Gremis a Einstein: Ciència al barri de Sant Pere”, dins del programa Històries de Ciència, “Rutes científiques per la ciutat de Barcelona”, impulsat per Miquel Carandell, del Centre Llegeix-ne més…

Oportunitats del sector aeronàutic

Taula rodona “Les noves oportunitats del sector aeronàutic: ocupació i creixement”, que organitza la UPC School, de la Universitat Politècnica de Catalunya. El sector aeronàutic és un àmbit estratègic en Llegeix-ne més…

La diversitat cel·lular

Cafè científic “La diversitat cel·lular”, amb Miguel Beato, investigador del Centre de Regulació Genòmica, dins del cicle que organitza la Fundació Ciència en Societat a la Casa Orlandai de Barcelona. Llegeix-ne més…

Conferències de tardor a Astrosabadell

Tots els dimecres no festius, a les 20 h, d’octubre a juny, l’Agrupació Astronòmica de Sabadell organitza una conferència de temàtica científica. L’entrada és lliure. En aquest enllaç, podeu trobar Llegeix-ne més…

El Teatre Anatòmic i el Raval mèdic

Visita al Teatre Anatòmic i itinerari pel Raval més mèdic, dins del programa Històries de Ciència, “Rutes científiques per la ciutat de Barcelona”, impulsat per Miquel Carandell, del Centre d’Història Llegeix-ne més…