Art, cervell i percepció

Exposició “Art, cervell i percepció”, produïda pel Centre Cultural Sant Josep amb la col·laboració d’Ángel Martín-Pascual i Celia Andreu-Sánchez, membres del Neuro-Com Research Group de la Universitat Autònoma, organitzat per Llegeix-ne més…

Idees que mouen Catalunya

Exposició “Ahir, avui, demà. Catalunya emprèn. Idees que mouen catalunya”, mostra que destaca l’emprenedoria catalana d’una manera innovadora i interactiva. Realitat augmentada, taules interactives i un gran display split flap Llegeix-ne més…

Cristalls a la llum dels raigs X

Exposició “Cristalls a la llum dels raigs X”, que constitueix la desena mostra del fons històric de la Biblioteca de Física i Química de la Universitat. Amb motiu del centenari Llegeix-ne més…

Les obres del 2on premi Il·lustraciència

Exposicició de 40 treballs finalistes al segon concurs Il·lustraciència, Premi Internacional d’Il·lustració Científica. L’objectiu d’aquest projecte, impulsat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica, és fomentar el coneixement de la il·lustració Llegeix-ne més…

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus acull un munt d’activitats a tot Catalunya on s’inclouen conferències, exposicions, espectacles, tallers, activitats en xarxa i molts altres tipus d’accions que Llegeix-ne més…

Hi ha vida fora del nostre planeta?

Cicle de conferències “Hi ha vida fora del nostre planeta?”, organitzat amb motiu de l’any commemoratiu del desè aniversari de la mort del científic català Joan Oró al CaixaForum Lleida. Llegeix-ne més…

Monòlegs d’humor i ciència

Monòlegs científics i humorístics de The Big Van Theory, els dimecres al Teatreneu. The Big Van Theory és un grup de monologuistes científics que té per objectiu acostar la ciència Llegeix-ne més…

Xerrades entorn a Gènesi

En el marc de l’exposició “Gènesi”, amb imatges de Sebastião Salgado, el CaixaForum Barcelona acull un cicle de conferències que coordina Maria Jesús Buxó Rey, catedràtica d’Antropologia Cultural i de Llegeix-ne més…

La matemàtica com a eina docent

Conferència “La història de la matemàtica com a eina docent”, a càrrec de Josep Pla, de la Universitat de Barcelona, amb què s’inaugura el curs 2014-2015 de la Societat Catalana Llegeix-ne més…

Eva i les àvies sàvies

Conferència “Eva i les àvies sàvies”, a càrrec de Cristina Junyent, doctora en biologia, directora de la Fundació Ciència en Societat. Aquesta activitat vol explicar l’evolució humana des del punt Llegeix-ne més…

Reptes en la lluïta contra el càncer

Conferència “El càncer. Reptes pendents”, a càrrec de Jordi Estapé, director científic de FEFOC i EIO, catedràtic emèrit a la Universitat de Barcelona, i Tania Estapé, responsable de l’àrea de Llegeix-ne més…

Faltaran metges a Catalunya?

Conferència “Faltaran metges a Catalunya en els propers anys. És necessari la creació de noves places a les facultats de medicina o noves facultats?”, organitzada per la Societat Econòmica Barcelonesa Llegeix-ne més…

María Sklodowska-Curie: una polonesa a París

Exposició “María Sklodowska-Curie: una polonesa a París”, que commemora la creació centenària dels primers Instituts dedicats a les aplicacions de la radioactivitat: l’Institut de la Radioactivitat de Madrid (1910), l’Institut Llegeix-ne més…

Conferències de tardor a Astrosabadell

Tots els dimecres no festius, a les 20 h, d’octubre a juny, l’Agrupació Astronòmica de Sabadell organitza una conferència de temàtica científica. L’entrada és lliure. En aquest enllaç, podeu trobar Llegeix-ne més…