Art, cervell i percepció

Exposició “Art, cervell i percepció”, produïda pel Centre Cultural Sant Josep amb la col·laboració d’Ángel Martín-Pascual i Celia Andreu-Sánchez, membres del Neuro-Com Research Group de la Universitat Autònoma, organitzat per Llegeix-ne més…

Idees que mouen Catalunya

Exposició “Ahir, avui, demà. Catalunya emprèn. Idees que mouen catalunya”, mostra que destaca l’emprenedoria catalana d’una manera innovadora i interactiva. Realitat augmentada, taules interactives i un gran display split flap Llegeix-ne més…

Cristalls a la llum dels raigs X

Exposició “Cristalls a la llum dels raigs X”, que constitueix la desena mostra del fons històric de la Biblioteca de Física i Química de la Universitat. Amb motiu del centenari Llegeix-ne més…

Les obres del 2on premi Il·lustraciència

Exposicició de 40 treballs finalistes al segon concurs Il·lustraciència, Premi Internacional d’Il·lustració Científica. L’objectiu d’aquest projecte, impulsat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica, és fomentar el coneixement de la il·lustració Llegeix-ne més…

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus acull un munt d’activitats a tot Catalunya on s’inclouen conferències, exposicions, espectacles, tallers, activitats en xarxa i molts altres tipus d’accions que Llegeix-ne més…

María Sklodowska-Curie: una polonesa a París

Exposició “María Sklodowska-Curie: una polonesa a París”, que commemora la creació centenària dels primers Instituts dedicats a les aplicacions de la radioactivitat: l’Institut de la Radioactivitat de Madrid (1910), l’Institut Llegeix-ne més…

Novembre a la Casa Capell de Mataró

La Casa Capell de Mataró ha programat un seguit d’activitats relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat durant el trimestre de tardor. Aquests són els actes que ofereix l’equipament Llegeix-ne més…

Dijous d’observació

Sessió d’observació pública del cel, especialment dedicada als més petits, organitzada per l’Agrupació Astronòmica de Terrassa. Més informació: Agrupació Astronòmica de Terrassa

Catalunya Lab, quin país volem?

Tertúlia “Catalunya Lab, quin país volem?”, a càrrec d’Artur Serra Hurtado, antropòleg, adjunt a direcció i responsable de Relacions Internacionals de la Fundació i2CAT, dins del cicle “Nova societat del Llegeix-ne més…

Cap a una economia més ètica?

Debat “Cap a una economia més ètica?”, amb Antón Costas, catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona, i Lourdes Beneria, catedràtica emèrita de la Universitat de Cornell, amb la moderació Llegeix-ne més…

Existeix la mort?

Conferència “Existeix la mort?”, a càrrec d’Anji Carmelo, doctora en Metafísica, i Lujan Comas, doctora en Medicina, organiztada per l’Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix. el concepte científic de la mort acceptat Llegeix-ne més…

Dels gremis a Einstein

Activitat en anglès. Itinerari “From the Guilds to Einstein”, dins del programa Històries de Ciència, “Rutes científiques per la ciutat de Barcelona”, impulsat per Miquel Carandell, del Centre d’Història de Llegeix-ne més…

Mitigar el canvi climàtic a les ciutats

Cafè científic “La mitigació del canvi climàtic des dels municipis: l’urbanisme i la mobilitat com a estratègies transformadores”, a càrrec de Maties Serracant, geògraf, dins del cicle de cafès científics Llegeix-ne més…

El cor, una màquina que cal cuidar

Conferència “El nostre cor: una màquina perfecta que hem de cuidar”, a càrrec de Josep Brugada, consultor sènior de cardiologia, Institut del Tòrax de l’Hospital Clínic, dins del cicle “Fòrum Llegeix-ne més…

Medi ambient i justícia

Conferència “Medi ambient i justícia”, a càrrec de Xavier Lluís Toldrà, advocat, organitzada per Depana. Tot i que gran part de les lluites per conservar el nostre patrimoni natural es Llegeix-ne més…

Feixos brillants

Conferència “Brilliant bundles”, a càrrec de Mario Livio, de l’Institut de Ciència del Telescopi Espacial i autor de llibres de divulgació científica, organitzada per l’Institut de Ciències del Cosmos de Llegeix-ne més…

El Mediterrani, pont de cultures

Jornada “Disputatio: The Mediterranean, bridge of cultures”, amb Maria Paradiso, de la Universitat de Sannio, i Enric Banda, director de Ciència i Medi Ambient de la Fundació “La Caixa”, organitzada Llegeix-ne més…

Difon la teva recerca amb eines 2.0

Xerrada “Eines 2.0 per comunicar l’activitat d’R+D+I”, a càrrec de Xavier Lasauca, responsable de gestió del coneixement i sistemes d’informació en R+D de la Direcció General de Recerca i autor Llegeix-ne més…

El CSIC durant el franquisme

Doble jornada “75 años del CSIC. Ciencia y poder en la España de Franco: continuidades, rupturas, actores y discursos”, en el marc dels actes del 75 aniversari del Consejo Superior Llegeix-ne més…

La indústria del fred

Sessió audiovisual Els pous de neu i de glaç als Països Catalans, a càrrec d’Ernest Costa, expert en fotografia antropològica i de paisatge, organitzada per la Societat Catalana de Fotògrafs Llegeix-ne més…

El paper dels parcs naturals

Conferència entorn al paper de protecció del patrimoni natural que realitzen els parcs naturals, a càrrec de Josep M. Mallarach, amb motiu de la celebració del centenari de la Secció Llegeix-ne més…