Cristalls a la llum dels raigs X
Exposició “Cristalls a la llum dels raigs X”, que constitueix la desena mostra del fons històric de la Biblioteca de Física i Química de la Universitat. Amb motiu del centenari Llegeix-ne més…
Exposició “Cristalls a la llum dels raigs X”, que constitueix la desena mostra del fons històric de la Biblioteca de Física i Química de la Universitat. Amb motiu del centenari Llegeix-ne més…
Exposició RRamon Casanova i Danés, el Boig de l’Hispano (1892-1968)”, sobre aquest empresari industrial i apassionat de l’aviació, que el 1917 va patentar un dels primers motors de reacció de Llegeix-ne més…
Exposició “El canvi climàtic al Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter”. El Museu de la Mediterrània té instal·lada temporalment l’exposició “El canvi climàtic a casa nostra: El Llegeix-ne més…
Exposició “La física de les nostres vides”, produïda pel Centre Nacional de Física de Partículas, Astropartículas y Nuclear (CPAN), i que arriba a Catalunya de la mà de l’Institut de Llegeix-ne més…
Exposició “El Hierro, l’erupció amagada”, organitzada pel Museu dels Volcans d’Olot. L’objectiu d’aquesta exposició és apropar el vulcanisme al visitant i proporcionar-li coneixements sobre l’erupció submarina d’El Hierro: com es Llegeix-ne més…
Exposició “Experiències matemàtiques”. La mostra conté mòduls que s’han dissenyat pensant en alumnes de primària i secundària, però també en un públic variat, amb més o menys coneixements dels continguts Llegeix-ne més…
Exposició “Creuar l’Ebre. Dels passos de barca als ponts penjants del Delta”, produïda pel Consorci del Museu Comarcal del Montsià, amb el suport del Parc Natural del delta de l’Ebre Llegeix-ne més…
Exposició “Universitats i recerca a Catalunya abans i després de 1714”, impulsada per la Secretaria d’Universitats i Recerca. La mostra s’endinsa en el món acadèmic de la Catalunya del segle Llegeix-ne més…
Exposició “El poder de la fotònica: les aplicacions de la llum, de la ficció a la realitat” del 30 de gener al 22 de febrer, en el marc de l’Any Llegeix-ne més…
Exposició “La dona al món industrial”, que mostra la incidència i la importància de la dona en el procés d’industrialització al nostre país, exposant les condicions de treball i de Llegeix-ne més…
Exposició fotogràfica “El delta del Llobregat, tan excepcional com desconegut” torna a Barcelona, gràcies a l’Espai Social de Formació d’Arquitectura, organitzada per SOS Delta del Llobregat. Més informació Plataforma en Llegeix-ne més…
Exposició “Vida salvatge”, aquarel·les de dibuix naturalista de Montserrat Sanchiz fins el 31 de març. Aquesta exposició és el reflex de la seva passió de l’artista per la vida salvatge. Llegeix-ne més…
Exposició “El nombre (Phi), la raó àuria o divina proporció” dins del programa divulgatiu Pessics de Ciència. 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13… Darrere d’aquesta sèrie infinita hi ha Llegeix-ne més…
Exposició “FotoMath 2009, 2011 i 2013. Fotografies guanyadores del Concurs de Fotografia Matemàtica” organitzat pel Departament de Matemàtica de la Universitat de Lleida. S’exposen les fotografies guanyadores de tres edicions Llegeix-ne més…
Exposició “La esfera del agua”, produïda pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas i Aqualogy, i organitzada per la Universidad Nacional de Educación a Distancia a Girona i el Consorci del Llegeix-ne més…
Exposició “Europa fa un milió d’anys” a Tarragona produïda per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social. Europa fa un milió d’anys és el títol de l’exposició didàctica de Llegeix-ne més…
Exposició de “Papirobiologia” a càrrec de Associació Espanyola de Papiroflèxia organitzada per la Universitat de Barcelona. Dinosaures, insectes, amfibis, mamífers, aus, rèptils, plantes i fongs, tots creats a petita escala Llegeix-ne més…
Jornada de debat científic “Advanced Cellular Therapies and Regenerative Medicine. The Promise in the 21st Century” organitzat per B·Debate i el Banc de Sang i Teixits, amb la col·laboració de l’Obra Llegeix-ne més…
Cicle de cafès científics “Petits menystinguts”, organitzat per la Fundació Ciència en Societat i que se celebra aquest trimestre a la Casa Orlandai de Barcelona. Cada tercer dimecres de mes Llegeix-ne més…
I Jornada de Millora Genètica de Catalunya, organitzada per l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona i l’Institut d’Estudis Agraris. Quina ha estat la història de la millora genètica vegetal a Catalunya? Llegeix-ne més…
Projecció del documental “En busca del primer europeo”, en motiu de la commemoració del Dia de Darwin, el 12 de febrer, dins del programa divulgatiu Pessics de Ciència. Film produït, Llegeix-ne més…
Xerrada “En Bob trenca molècules”, a càrrec d’Anna Alemany, del Departament de Física Fonamental de la Universitat de Barcelona, dins del cicle “Bob el manetes va als Encontres”, dels Encontres Llegeix-ne més…
Cicle de conferències “Cracks de la recerca per fabricar el futur”, que organitza la Residència d’Investigadors amb la col·laboració de Centres de Recerca de Catalunya (CERCA). Programa de xerrades Dimecres, Llegeix-ne més…
Monòlegs científics i humorístics de The Big Van Theory, els dimecres al Teatreneu. The Big Van Theory és un grup de monologuistes científics que té per objectiu acostar la ciència Llegeix-ne més…