Cristalls a la llum dels raigs X
Exposició “Cristalls a la llum dels raigs X”, que constitueix la desena mostra del fons històric de la Biblioteca de Física i Química de la Universitat. Amb motiu del centenari Llegeix-ne més…
Exposició “Cristalls a la llum dels raigs X”, que constitueix la desena mostra del fons històric de la Biblioteca de Física i Química de la Universitat. Amb motiu del centenari Llegeix-ne més…
Exposició “La física de les nostres vides”, produïda pel Centre Nacional de Física de Partículas, Astropartículas y Nuclear (CPAN), i que arriba a Catalunya de la mà de l’Institut de Llegeix-ne més…
Exposició “El Hierro, l’erupció amagada”, organitzada pel Museu dels Volcans d’Olot. L’objectiu d’aquesta exposició és apropar el vulcanisme al visitant i proporcionar-li coneixements sobre l’erupció submarina d’El Hierro: com es Llegeix-ne més…
Exposició “Experiències matemàtiques”. La mostra conté mòduls que s’han dissenyat pensant en alumnes de primària i secundària, però també en un públic variat, amb més o menys coneixements dels continguts Llegeix-ne més…
Exposició “Creuar l’Ebre. Dels passos de barca als ponts penjants del Delta”, produïda pel Consorci del Museu Comarcal del Montsià, amb el suport del Parc Natural del delta de l’Ebre Llegeix-ne més…
Exposició “Universitats i recerca a Catalunya abans i després de 1714”, impulsada per la Secretaria d’Universitats i Recerca. La mostra s’endinsa en el món acadèmic de la Catalunya del segle Llegeix-ne més…
Exposició “La dona al món industrial”, que mostra la incidència i la importància de la dona en el procés d’industrialització al nostre país, exposant les condicions de treball i de Llegeix-ne més…
Exposició “Vida salvatge”, aquarel·les de dibuix naturalista de Montserrat Sanchiz fins el 31 de març. Aquesta exposició és el reflex de la seva passió de l’artista per la vida salvatge. Llegeix-ne més…
Exposició “La esfera del agua”, produïda pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas i Aqualogy, i organitzada per la Universidad Nacional de Educación a Distancia a Girona i el Consorci del Llegeix-ne més…
Exposició “Europa fa un milió d’anys” a Tarragona produïda per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social. Europa fa un milió d’anys és el títol de l’exposició didàctica de Llegeix-ne més…
Exposició de “Papirobiologia” a càrrec de Associació Espanyola de Papiroflèxia organitzada per la Universitat de Barcelona. Dinosaures, insectes, amfibis, mamífers, aus, rèptils, plantes i fongs, tots creats a petita escala Llegeix-ne més…
Exposició “Sputnik: l’odissea del Soyuz2” a càrrec de la Fundació Sputnik, hostatjada al CosmoCaixa de Barcelona. El coneixement científic avança perquè hi ha persones capaces de dubtar del pensament establert. Entre Llegeix-ne més…
Exposició del segon concurs de fotografia del Parc Natural de Montsant: “Rocs, balmes i coves” organitzat pel mateix parc. El dissabte 21 a la una del migdia es farà l’entrega Llegeix-ne més…
Exposició fotogràfica “Instants de natura”, a la Fundació Privada Col·legi Bosch, organitzada per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA, es podrà veure cada dissabte i diumenge fins el 23 Llegeix-ne més…
Exposició “El delta del Llobregat, tan excepcional com desconegut” produïda per SOS Delta del Llobregat. Els horaris de visita són de dilluns a dijous de 17:00h a 23:45h, divendres de 17:00h Llegeix-ne més…
Exposició “Les bases del futur. Ciència i tècnica a la Mancomunitat”, al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. L’exposició presenta la tasca històrica i única de Llegeix-ne més…
Exposició d’escarabats i d’altres insectes vius del Museu de Ciències Naturals. El Museu de Ciències Naturals segueix mostrant les seves col·leccions; ara d’escarabats. Una mostra d’escarabats provinents de donacions rebudes Llegeix-ne més…
Exposició de les imatges guanyadores a les edicions del Concurs de fotografia del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Recull d’imatges guanyadores a les 22 edicions del Concurs de fotografia del Parc Llegeix-ne més…
Cinquena edició del concurs de relats d’inspiració científica Inspiraciència, organitzat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i finançat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología. El formulari Llegeix-ne més…
III Fòrum sobre medi ambient organitzat per la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat de Catalunya. Cada jornada es divideix en tres espais amb diversos formats d’activitats, algunes d’elles en Llegeix-ne més…
Cicle de xerrades quinzenals “Tribuna d’arqueologia”, al Palau Marc de Barcelona, organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Programa de xerrades: 5 de novembre. El Camp de Llegeix-ne més…
Xerrada “Autoorganització per un tub!”, amb David Oriola, del Departament del Departament d’Estructura i Constituents de la Matèria de la Universitat de Barcelona, dins del cicle “Bob el manetes va Llegeix-ne més…
Visites a la Sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina, tots els dimecres de 10 a 12h. La Sala del Segle XVIII obre les seves portes i descobreix els Llegeix-ne més…
Xerrada “Entre el gènere de la ciència-ficció i el gènere femení: autores (i lectores) des de Mary Shelley”, a càrrec de Sara Martín Alegre, professora de la UAB de literatura Llegeix-ne més…
Conferència “Diàlegs a l’entorn de l’art i l’autisme”, a càrrec d’Amaia Hervàs i Laura Esteban, organitzat per CaixaForum Barcelona, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Autisme i Asperger. Les Llegeix-ne més…
Taula rodona “Discursos socials sobre la contaminació a Espanya: anàlisi dels comentaris en línea dels lectors de premsa digital” a càrrec de diversos experts, dins del cicle “Ciència i Societat” Llegeix-ne més…
Conferència entrevista “Gens i ambient, qui fa què?” en directe a càrrec del periodista de El País, Milagros Pérez Oliva que entrevistarà a Manel Esteller, director del Programa d’Epigenètica i Llegeix-ne més…
Presentació de la Delegació de la Serralada Litoral Central de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) i conferència “Història, ciència i meravella de la metamorfosi dels insectes” a càrrec de Llegeix-ne més…
Conferència “Un tomb per pi”, a càrrec de Joan Jareño, professor de matemàtiques i membre del Centre de Recursos per Ensenyar i Aprendre Matemàtiques (CREAMAT), organitzada pel Centre Cultural Sant Llegeix-ne més…
Jornada de portes obertes de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina, amb conferència de Xavier Daura director de l’IBB i una altra conferència en anglès impartida per James Sharpe, professor de Llegeix-ne més…
Monòlegs científics i humorístics de The Big Van Theory, els dimecres al Teatreneu. The Big Van Theory és un grup de monologuistes científics que té per objectiu acostar la ciència Llegeix-ne més…