Cristalls a la llum dels raigs X
Exposició “Cristalls a la llum dels raigs X”, que constitueix la desena mostra del fons històric de la Biblioteca de Física i Química de la Universitat. Amb motiu del centenari Llegeix-ne més…
Exposició “Cristalls a la llum dels raigs X”, que constitueix la desena mostra del fons històric de la Biblioteca de Física i Química de la Universitat. Amb motiu del centenari Llegeix-ne més…
Exposició “El Hierro, l’erupció amagada”, organitzada pel Museu dels Volcans d’Olot. L’objectiu d’aquesta exposició és apropar el vulcanisme al visitant i proporcionar-li coneixements sobre l’erupció submarina d’El Hierro: com es Llegeix-ne més…
Exposició “Experiències matemàtiques”. La mostra conté mòduls que s’han dissenyat pensant en alumnes de primària i secundària, però també en un públic variat, amb més o menys coneixements dels continguts Llegeix-ne més…
Exposició “Creuar l’Ebre. Dels passos de barca als ponts penjants del Delta”, produïda pel Consorci del Museu Comarcal del Montsià, amb el suport del Parc Natural del delta de l’Ebre Llegeix-ne més…
Exposició “Universitats i recerca a Catalunya abans i després de 1714”, impulsada per la Secretaria d’Universitats i Recerca. La mostra s’endinsa en el món acadèmic de la Catalunya del segle Llegeix-ne més…
Exposició “La dona al món industrial”, que mostra la incidència i la importància de la dona en el procés d’industrialització al nostre país, exposant les condicions de treball i de Llegeix-ne més…
Exposició “Vida salvatge”, aquarel·les de dibuix naturalista de Montserrat Sanchiz fins el 31 de març. Aquesta exposició és el reflex de la seva passió de l’artista per la vida salvatge. Llegeix-ne més…
Exposició “La esfera del agua”, produïda pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas i Aqualogy, i organitzada per la Universidad Nacional de Educación a Distancia a Girona i el Consorci del Llegeix-ne més…
Exposició “Europa fa un milió d’anys” a Tarragona produïda per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social. Europa fa un milió d’anys és el títol de l’exposició didàctica de Llegeix-ne més…
Exposició “Sputnik: l’odissea del Soyuz2” a càrrec de la Fundació Sputnik, hostatjada al CosmoCaixa de Barcelona. El coneixement científic avança perquè hi ha persones capaces de dubtar del pensament establert. Entre Llegeix-ne més…
Exposició del segon concurs de fotografia del Parc Natural de Montsant: “Rocs, balmes i coves” organitzat pel mateix parc. El dissabte 21 a la una del migdia es farà l’entrega Llegeix-ne més…
Exposició fotogràfica “Instants de natura”, a la Fundació Privada Col·legi Bosch, organitzada per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA, es podrà veure cada dissabte i diumenge fins el 23 Llegeix-ne més…
Exposició “El delta del Llobregat, tan excepcional com desconegut” produïda per SOS Delta del Llobregat. Els horaris de visita són de dilluns a dijous de 17:00h a 23:45h, divendres de 17:00h Llegeix-ne més…
Exposició “Les bases del futur. Ciència i tècnica a la Mancomunitat”, al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. L’exposició presenta la tasca històrica i única de Llegeix-ne més…
Exposició d’escarabats i d’altres insectes vius del Museu de Ciències Naturals. El Museu de Ciències Naturals segueix mostrant les seves col·leccions; ara d’escarabats. Una mostra d’escarabats provinents de donacions rebudes Llegeix-ne més…
Exposició de les imatges guanyadores a les edicions del Concurs de fotografia del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Recull d’imatges guanyadores a les 22 edicions del Concurs de fotografia del Parc Llegeix-ne més…
Cinquena edició del concurs de relats d’inspiració científica Inspiraciència, organitzat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i finançat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología. El formulari Llegeix-ne més…
Exposició “Cells on canvas” al Museu d’Art de Cerdanyola. Mostra d’imatges microscòpiques del cervell preses per Carlos Barcia, organitzada per l’Institut de Neurociències i la Universitat Autònoma de Barcelona en el marc Llegeix-ne més…
Exposició “Ciència viscuda”, organitzada pel Museu- Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’ensenyament de les disciplines científiques té Llegeix-ne més…
Debat “Evolució dels fenotips de les plantes. Dels genomes als trets característics” liderat per Josep Casacuberta, director del Programa de genòmica vegetal i animal del Centre de Recerca en Agrigenòmica, Llegeix-ne més…
Cicle de cafès científics “Petits menystinguts”, organitzat per la Fundació Ciència en Societat i que se celebra aquest trimestre a la Casa Orlandai de Barcelona. Cada tercer dimecres de mes Llegeix-ne més…
Visites a la Sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina, tots els dimecres de 10 a 12h. La Sala del Segle XVIII obre les seves portes i descobreix els Llegeix-ne més…
Xerrada “Entre la ficció i la ciència”, a càrrec d’Emilia Pardo Bazán i John Tyndall José Antonio Villar Piñón, investigador associat del Grup de Recerca de Física Aplicada de la Universitat Llegeix-ne més…
I Congrés de l’Aigua a Catalunya, organitzat per l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua, durant l’Espai per a l’anàlisi, reflexió i debat dels problemes al voltant del món de l’aigua, durant Llegeix-ne més…
Activitats per a tots els públics amb motiu de la Setmana Mundial del Cervell, campanya mundial per augmentar la consciència pública sobre els avenços i beneficis de la investigació del Llegeix-ne més…
Jornada TEDxBarcelonaLive, de visualització d’una de les sessions de les jornades TED 2015. La sessió està dedicada a les neurociències, a la intel·ligència artificial i a l’exploració de l’espai. Les Llegeix-ne més…
Torna el Saló de l’Ensenyament amb l’espai ciència, una iniciativa organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi). Participaràs en tallers i activitats sorprenents. Viuràs Llegeix-ne més…
Monòlegs científics i humorístics de The Big Van Theory, els dimecres al Teatreneu. The Big Van Theory és un grup de monologuistes científics que té per objectiu acostar la ciència Llegeix-ne més…