Cristalls a la llum dels raigs X

Exposició “Cristalls a la llum dels raigs X”, que constitueix la desena mostra del fons històric de la Biblioteca de Física i Química de la Universitat. Amb motiu del centenari Llegeix-ne més…

La dona al món industrial

Exposició “La dona al món industrial”, que mostra la incidència i la importància de la dona en el procés d’industrialització al nostre país, exposant les condicions de treball i de Llegeix-ne més…

Rocs, balmes i coves de Montsant

Exposició del segon concurs de fotografia del Parc Natural de Montsant: “Rocs, balmes i coves” organitzat pel mateix parc. El dissabte 21 a la una del migdia es farà l’entrega Llegeix-ne més…

Escarabats i altres insectes

Exposició d’escarabats i d’altres insectes vius del Museu de Ciències Naturals. El Museu de Ciències Naturals segueix mostrant les seves col·leccions; ara d’escarabats. Una mostra d’escarabats provinents de donacions rebudes Llegeix-ne més…

Inspiraciència 2015

Cinquena edició del concurs de relats d’inspiració científica Inspiraciència, organitzat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i finançat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología. El formulari Llegeix-ne més…

Ciència viscuda

Exposició “Ciència viscuda”, organitzada pel Museu- Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’ensenyament de les disciplines científiques té Llegeix-ne més…

Experiment any 2100

Exposició “Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur?”, organitzada pel CosmoCaixa Barcelona. Com serà el futur? Com se sol dir, el futur és on passarem la Llegeix-ne més…

Capturar l’ànima dels peixos

Exposició “Gyotaku. Capturar l’ànima dels peixos” de Victòria Rabal, al Museu del Suro de Palafrugell. Es tracta d’un atles de petjades de peixos realitzats entre els anys 2011 i 2014 Llegeix-ne més…

Experiències matemàtiques

Exposició “Experiències Matemàtiques” al Museu de Reus, produïda pel Museu de les Matemàtiques de Catalunya a la Sala Central del Museu de Reus de la plaça Llibertat. L’exposició conté mòduls Llegeix-ne més…

PullPush

Exposició “PullPush. Un món empès per la llum” obres artístiques d’Andrew Chappel desenvolupades amb col·laboració amb l’ICFO – Institut de Ciències Fotòniques, organitzada per l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859. Les Llegeix-ne més…

Delta del Llobregat, tan excepcional com desconegut

Exposició “El Delta del Llobregat, tan excepcional com desconegut”, organitzada per S.O.S Delta del Llobregat. Més informació S.O.S. Delta del Llobregat Imatge: Octavi Planells

L’afició meteorològica a Catalunya

Exposició “Parlem del temps. Història de l’afició meteorològica a Catalunya” fins el 20 d’abril, organitzat per l’Espai Cultural de Figueres. Més informació La Cate, Espai Cultural Figueres Imatge: Octavi Planells

Adéu, soroll!

Exposició “Adéu, soroll!”, organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Granollers. L’exposició té com a objectiu fonamental la conscienciació ciutadana sobre el fet de la contaminació acústica, com afecta la Llegeix-ne més…

Éssers modèlics

Exposició “Éssers modèlics. Entre la natura i el laboratori” sobre els éssers vius més utilitzats en recerca. Sabíeu que l’extens coneixement que tenim dels éssers vius prové d’un número molt Llegeix-ne més…

Visita la Sala Gimbernat

Visites a la Sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina, tots els dimecres de 10 a 12h. La Sala del Segle XVIII obre les seves portes i descobreix els Llegeix-ne més…

Ciència, innovació i democràcia

Conferència “Una mirada més enllà d’Europa: Una reflexió sobre la ciència, la innovació i la democràcia”, a càrrec de Wiebe E. Bijker, d’Estudis de Tecnologia i Societat a la Universitat Llegeix-ne més…

Teatre Anatòmic i el Raval més mèdic

Itinerari al “Teatre Anatòmic i Itinerari pel Raval més mèdic”, dins del programa Històries de Ciència, “Rutes científiques per la ciutat de Barcelona”, impulsat per Miquel Carandell, del Centre d’Història Llegeix-ne més…

De Fleming a la recerca translacional

Conferència “De Fleming a la recerca translacional”, sessió científica del Cicle de conferències del Centenari de l’Hospital del Mar. La recerca ha estat present a l’Hospital del Mar des dels Llegeix-ne més…

Interpretació i guiatge de natura

Inici del curs d’interpretació i guiatge de natura, a càrrec d’Evarist March (guia, formador i consultor de Natura. Director de Naturalwalks), organitzat per Naturalwalks. El curs donarà els fonaments tant Llegeix-ne més…

3Cat-1: el primer satèl·lit català

Conferència “3Cat-1: el primer satèl·lit català”, a càrrec d’Adriano Camps, doctor en Enginyeria de Telecomunicacions, és professor al Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Llegeix-ne més…

És androcèntrica la recerca biològica?

Conferència “Ratolins i dones: és androcèntrica la recerca biològica?”, a càrrec de Laura Casaní del Centre d’Investigació Cardiovascular (CIC, CSIC-ICCC) i Isabel Delgado Echevarría. Membre de Genciana, Seminari Interdisciplinari d’Estudis Llegeix-ne més…

Els batecs dels barris

Ruta pel paisatge de la vida olímpica de Poblenou “Els batecs dels barris: els nous cants de les sirenes”, organitzada per La Fàbrica del Sol. El so de les onades, Llegeix-ne més…

La vida a l’aigua dolça

Taula rodona “La vida a l’aigua dolça”, organitzada per l’Associació de Naturalistes de Girona. L’Assocaició de Naturalistes de Girona proposa un cicle d’activitats relacionats amb els ecosistemes aquàtics continentals vol Llegeix-ne més…

XXVII Debat de Química

XXVII Debat de Química a l’Institut d’Estudis Catalans, organitzat per la Societat Catalana de Química. L’edició d’enguany estarà dedicada monogràficament a la divulgació de la química. Durant l’acte es lliuraran Llegeix-ne més…

Diàleg amb l’escorça cerebral

Debat “A Dialogue with the Cerebral Cortex: Cortical Function and Interfacing” (Un diàleg amb l’escorça cerebral: la funció cortical i l’interfície”, a càrrec de Mavi Sanchez-Vives, professora de recerca a Llegeix-ne més…

Monòlegs d’humor i ciència

Monòlegs científics i humorístics de The Big Van Theory, els dimecres al Teatreneu. The Big Van Theory és un grup de monologuistes científics que té per objectiu acostar la ciència Llegeix-ne més…