Ciència i tècnica de la Mancomunitat
Exposició “Les bases del futur. Ciència i tècnica a la Mancomunitat”, al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. L’exposició presenta la tasca històrica i única de Llegeix-ne més…
Exposició “Les bases del futur. Ciència i tècnica a la Mancomunitat”, al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. L’exposició presenta la tasca històrica i única de Llegeix-ne més…
Exposició d’escarabats i d’altres insectes vius del Museu de Ciències Naturals. El Museu de Ciències Naturals segueix mostrant les seves col·leccions; ara d’escarabats. Una mostra d’escarabats provinents de donacions rebudes Llegeix-ne més…
Exposició “Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur?”, organitzada pel CosmoCaixa Barcelona. Com serà el futur? Com se sol dir, el futur és on passarem la Llegeix-ne més…
Exposició temporal d’il·lustració científica de Luis Feo dins de l’espai “Ciència i més” del Museu Blau. La il·lustració científica, des de bestiaris fins a enciclopèdies, expedicions, relats de viatges o Llegeix-ne més…
Exposició “Nutrició, Impuls Vital” al Museu Blau, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Aquest projecte expositiu aprofundeix en els conceptes de nutrició i alimentació, promociona els hàbits de vida saludable i Llegeix-ne més…
Exposició “El cel nocturn de Cerdanya”, amb imatges del físic i fotògraf Gael Piguillem, organitzada pel Grup de Recerca de Cerdanya. La inauguració tindrà lloc el dissabte, 19 de setembre a Llegeix-ne més…
Exposició “Plomes i colors. Il·lustradors d’aus a les Terres de l’Ebre”, organitzada pel Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Amposta. De fa segles, els estudiosos i amants de Llegeix-ne més…
L’exposició “Petits mons quotidians”, amb imatges d’Albert Lleal, ens ofereix una visió diferent de la quotidianitat que ens envolta, organitzada per Mercat de Tallers. Motius habituals a les nostres vides, Llegeix-ne més…
Exposició “+Humans, el futur de la nostra espècie”, produïda pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i la Science Gallery del Trinity College Dublin, i comissariada per Catherine Kramer. “+Humans” Llegeix-ne més…
Exposició “Cells on canvas”, organitzada per l’Institut de Neurociències. Viatge microscòpic on ciència i art es fusionen per explorar de forma plàstica les respostes de les cèl·lules del sistema nerviós. Llegeix-ne més…
De l’11 al 18 d’octubre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema europeu ‘Tria. Canvia. Combina.’, la Setmana del 2015 proposa una Llegeix-ne més…
Cicle de conferències de tardor organitzat per l’Agrupació Astronòmica d’Osona, AstroOsona, a Vic. Les xerrades tenen lloc els dimarts del trimestre a la seu de l’entitat. Consulteu tot seguit el Llegeix-ne més…
Tertúlia “Respira: qualitat ambiental, aire i salut”, amb la presència del CSIC, Agència de Salut Pública de Barcelona, Plataforma per la Qualitat de l’Aire i CIEMAT, entre d’altres. La qualitat Llegeix-ne més…
Cicle de conferències “Dilluns de ciència”, organitzat per la Residència d’Investigadors durant el mes d’octubre. La recerca biomèdica ha esdevingut un àmbit d’estudi i de treball que, amb el pas Llegeix-ne més…
Inici del curs sobre forats negres tots els dimarts d’octubre fins el 10 de novembre, organitzat per l’Astronòmica de Sabadell. Els forats negres són els astres més misteriosos de l’Univers. Llegeix-ne més…
Tertúlia sobre ètica i robòtica “Poden prendre decisions ètiques els robots mecànicament sotmesos a programes humans?”, organitzat per l’Ateneu Barcelonès. Més informació Ateneu Barcelonès Imatge: Wikipedia
Conferència “Els mites de la ciència” a càrrec de Daniel Closa, organitzada per Aula Blanes. No és cert que fem servir únicament el 10% del cervell,que en lluna plena neixin Llegeix-ne més…
Conferència “L’energia a Europa: aspectes econòmics i geoestratègics” a càrrec de Mariano Marzo,professor de recursos energètics i geologia del petroli de la UB i Cristina Narbona, membre de la Global Llegeix-ne més…
Visita a l’Exposició Universal de 1929 dins del programa Històries de Ciència, “Rutes científiques per la ciutat de Barcelona”, impulsat per Miquel Carandell, del Centre d’Història de la Ciència de Llegeix-ne més…
Tertúlia “Qualitat ambiental, aire i salut” sobre contaminació atmosfèrica i visita a la cabina de control atmosfèric, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Es fa Llegeix-ne més…