c/ Verdaguer 5
08500 Vic
Maria Nicolau i Pep Salsetes no han fet mai —ni en volen fer— allò que anomenen alta cuina. Per a ells, volgudament allunyats del glamur de la gastronomia estel·lar, la cuina és una altra cosa: és tradició, ofici artesà, transmissió, resiliència, territori, vector de transformació social… és allò que passa al costat dels fogons i al voltant de la taula.
Enmig de la societat sedentària del fast food Nicolau i Salsetes reivindiquen amb claredat i contundència que cal tornar a cuinar a casa. Amb Pep Palau com a moderador coneixerem una cuina que és i vol ser una eina social, cultural, política i econòmica.
Participants: Maria Nicolau i Pep Salsetes Moderador: Pep Palau. Tast a càrrec de Jordi Coromina (L’Horta, Tavertet) i Eduard Aliberch (Mas Monells, Sant Bartomeu del Grau), integrants del col·lectiu Osona Cuina.
Gastrònom, divulgador i director del Fòrum Gastronòmic de Barcelona i de la Corunya. Col·labora en diversos mitjans de comunicació, imparteix classes, cursos i conferències i és autor, entre d’altres, dels llibres, La tòfona. De la terra a la cuina i La cuina del Pirineu català. Gran coneixedor del territori, dels seus productors i del sector de la restauració, és un referent en el món de la cuina.
Més informació:
- Descarrega’t el programa d’activitats de l’Ateneu de Vic aquí en pdf