L’aporofòbia, o el que és el mateix, la por o rebuig envers les persones pobres, fomenta una actitud discriminatòria que contribueix a la marginalització social d’aquests col·lectius. Encara que és un fenomen poc conegut i que sovint passa desapercebut, és molt present en la societat i les seves implicacions són profundes, tant a nivell individual com institucional.
DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials retransmetrà en directe per internet el 31 d’octubre la conferència “Aporofòbia, entendre i combatre l’odi o el rebuig a la pobresa”. La sessió anirà a càrrec de Roger Fe Espin, educador social especialitzat en sensellarisme, amb més de 15 anys d’experiència en aquest àmbit.
El ponent ha treballat en diferents àrees com l’atenció directa, l’acollida en centres de dia, la coordinació d’equips i la formació, així com en la representació institucional i la sensibilització. Ha estat membre de la comissió permanent de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona (XAPSLL) durant 8 anys. A més, ha col·laborat en projectes de transformació social a través de la música, combinant la seva passió com a tècnic de so i músic amateur.
Durant la xerrada, aprofundirà en el concepte d’aporofòbia, des de perspectives teòriques, però també presentant dades i exemples reals per il·lustrar com es manifesta l’aporofòbia diàriament. Parlarà també del cas de Rosario Endrinal a Barcelona i del paper de les institucions, els mitjans de comunicació i les xarxes socials en la perpetuació o prevenció d’aquest fenomen. Per acabar, oferirà eines pràctiques i estratègies per promoure el canvi social des de les polítiques públiques fins a accions individuals.
El conferenciant estarà acompanyat d’Antoni Cortiñas, supervivent del sensellarisme que compartirà la seva experiència personal, aportant una visió directa sobre l’impacte de l’aporofòbia i els reptes per combatre-la en el futur.
Inscripció: Empleneu el següent formulari abans de les 16 h del dia de l’activitat per rebre l’enllaç i la contrasenya per correu electrònic.