Fitxa d'activitat

Apropa’t a la ciència de l’alimentació

Data
27/01/2025 - 07/02/2025
Hora
09:00
Descripció

Us convidem a participar en una sèrie tallers pràctics gratuïts que es duran a terme entre el 27 de gener i el 7 de febrer de 2025. Els tallers se centraran en microbiologia bioquímica, temes clau per a l’assignatura de biologia, i es duran a terme als nostres laboratoris especialitzats per oferir una experiència 100% pràctica.

Aquests tallers estan pensats per complementar les classes de 2n de batxillerat científic, els realitza el Grup de Recerca M3O i es porten a terme pel professorat del Grau en Nutrició Humana i Dietètica.

Tallers que s’ofereixen:

La textura d’alguns aliments ve determinada per la seva naturalesa i per les reaccions químiques que es produeixen. Sí, sí, coneixerem que per elaborar gominoles també depenem de les reaccions que s’hi produeixin. En aquest taller elaborarem gominoles a partir de diferents ingredients i de diferents processos.
Gràcies als enzims podem transformar molècules de gran tamany en molècules més petites i fàcilment digeribles pel nostre organisme. En aquest taller veurem com digerim el pa.
Gràcies als microorganismes podem modificar els aliments, fer-los més duradors, però també alguns microorganismes poden alterar aquests aliments i provocar malalties. En aquest taller veurem els microorganismes més implicats en processos alimentaris, en farem una sembra i els observarem al microscopi.
La precipitació de la proteïna de la llet permet elaborar formatges, però en funció de la fracció proteica que precipiti, la textura del formatge és diferents. Això és degut a la substància que fa precipitar aquesta proteïna. En aquest taller elaborarem diferents tipus de formatges i veurem com les fraccions proteiques que precipiten produeixen diferents tipus de formatge.

Aquestes activitats s’emmarquen en els actes vinculats a l’11F Dia Internacional de la dona i la nena en la Ciència. Compten amb el suport dels Ajuts per a l’organització d’activitats en l’àmbit de la divulgació científica i de la formació en matèria de recerca 2025 del Vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement, i amb la col·laboració de la Unitatde Divulgació Científica.

Tota la informació sobre dates i horaris dels tallers la trobareu en aquest enllaç: Tallers de divulgació científica: Apropa’t a la ciència de l’alimentació | UVic

Si esteu interessats, podeu escriure a secundaria@uvic.cat per obtenir més informació.

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article