Data
15/04/2015
Hora
19:00
Localització
Casa Orlandai
Carrer de Jaume Piquet, 23
08017 Barcelona
Carrer de Jaume Piquet, 23
08017 Barcelona
Descripció
Cicle de primavera de cafès científics “Algunes idees que canviaran el món”, organitzat per la Fundació Ciència en Societat i que es celebra aquest trimestre, cada tercer dimecres de mes a la Casa Orlandai de Barcelona.
Algunes idees que canviaran el món
A la setena primavera de Cafès Científics a la Casa Orlandai volem obtenir pistes per a veure cap a on ens conduirà el futur amb els indicis que tenim ara. La biologia col·laborativa sumarà esforços; la gestió d’una quantitat cada dia més ingent d’informació vol nous plantejaments, els nous avenços científics, ens permetran de ser invisibles?
Programa del cicle
- 15 d’abril. “Camí cap a la invisibilitat”, a càrrec d’Àlvar Sánchez, grup de superconductivitat, Departament de Física de la UAB. Per què els objectes són visibles als nostre ulls? És possible fer capes d’invisibilitat que envoltin un objecte i el facin desaparèixer? Estan els científics a prop d’aconseguir-ho? Canviarà la nostra societat si podem fer invisibles les coses?
- 20 de maig. “Biohackers: experimentar i innovar de forma comunitària”, a càrrec de Daniel Grajales, Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia. Biòlegs agrupats en el moviment DIYbio (do it yourself biology) fan créixer el coneixement compartit. Ja han fet microscopis, bombetes fetes amb bacteris fluorescents, bioreactors… com ho fan? Com s’organitzen?
- 10 de juny. “Interpretar grans dades”, a càrrec de Karma Peiró. Periodista free-lance, especialitzada en Internet i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Gairebé tots fem servir aparells tecnològics, quin rastre deixem? De les dades obertes (Open Data), quin ús en podem fer per a analitzar-les i extraure conclusions? Les dades filtrades, com ara de Wikileaks, què representen?
Més informació
Imatge: Cynthia Goldsmith / Wikipedia
2015, big data, biotecnologia, Casa Orlandai, física, Fundació Ciència en Societat, informació dades, materials, nanotecnologia, superconductivitat, tecnologia
Imprimeix