Avinguda Diagonal, 684
08034 Barcelona
Cafè Científic: “S’han d’obeir les normes injustes?”
Sovint sentim a parlar del canvi climàtic, però moltes de les conseqüències que apareixen habitualment als mitjans de comunicació fan referència a llocs molt allunyats. Només estan en perill els casquets polars? Què passaria si parléssim de com s’està veient aquest procés, ja en aquests moments, a Catalunya?
El problema de l’obediència a les normes injustes és de gran interès a l’actualitat, i ho ha estat en importants episodis històrics. Des d’un plantejament més teòric, es pot reflexionar sobre la relació entre el dret i la moral, els conceptes de desobediència i justícia, la funció de l’ordre polític, o fins i tot els límits de la sobirania estatal en casos de crims contra la humanitat o genocidi. Des d’una visió pràctica, hi ha els dilemes que planteja la desobediència civil, per exemple en el marc de moviments ciutadans de protesta, la legitimitat de l’objecció de consciència dins una societat democràtica, el posicionament en front intervencions bèl·liques, o la responsabilitat d’un règim totalitari davant un tribunal internacional.
Persones expertes: Rosa Ana Alija. Departament de Dret Penal i Criminologia, i Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals. Facultat de Dret, Stefano Bertea. Departament de Ciència Política, Dret Constitucional i Filosofia del Dret. Facultat de Dret. UB/Leicester, Aitor Díaz. Departament de Ciència Política, Dret Constitucional i Filosofia del Dret. Facultat de Dret, José Luis Gordillo. Departament de Ciència Política, Dret Constitucional i Filosofia del Dret. Facultat de Dret. Moderació: Maris Köpcke. Departament de Ciència Política, Dret Constitucional i Filosofia del Dret. Facultat de Dret
Més informació:
- Públic: alumnat d’ESO i Batxillerat (aforament per a 40 persones amb inscripció prèvia)
- INSCRIPCIONS