Carrer Isaac Newton, 26
08022 Barcelona
Avui s’estima que la vida necessita un mecanisme que emmagatzemi informació i la transmeti a les generacions següents, i, a més, ha de ser capaç de dirigir els processos metabòlics cap a aquestes finalitats. Alguns estudis suggereixen que la vida a la Terra es va derivar d’una molècula que podia proporcionar totes dues funcions alhora i aconseguia autoreplicar-se. Aquesta molècula podria haver estat l’ARN, però s’han proposat altres possibilitats (per exemple, àcids nucleics peptídics). Fos quina fos, aquesta molècula hauria fet còpies de si mateixa i s’hi haurien produït mutacions que també haurien estat replicades, de manera que s’hauria aconseguit un procés evolutiu.
En aquesta sessió s’exposaran els detalls sobre la capacitat d’autoreplicació de les possibles primeres molècules que van donar origen a la vida. Discutirem els models principals que expliquen com podrien haver aparegut aquestes molècules autoreplicants i com van evolucionar, com també l’estat actual de les investigacions sobre aquest assumpte.
A càrrec de: John D. Sutherland, doctor en Químiques per la Universitat d’Oxford, investigador del Laboratori de Biologia Molecular MRC, Cambridge, Regne Unit. Moderador: Joan Anton Català Amigó, llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona i màster en Astronomia i Astrofísica per la Universitat Internacional de València.
En col·laboració amb: Fundació Joan Oró
Més informació:
- La conferència es durà a terme en anglès, amb traducció simultània al català i al castellà
- El preu de la conferència inclou l’entrada a les exposicions
- Amb l’entrada de la conferència et beneficiaràs del 15 % de descompte a la cafeteria i al restaurant. Promoció vàlida fins al 31 de març de 2023
- Més informació i reserva d’entrades de la conferència, aquí.