Carrer Isaac Newton, 26
08022 Barcelona
Des del començament del pensament científic s’ha intentat respondre la pregunta de com es va originar la vida. El 1953, Stanley L. Miller va publicar els resultats del cèlebre experiment en el qual va simular les condicions de la Terra primitiva i va observar la síntesi d’aminoàcids i altres compostos orgànics potser centrals en l’aparició de la vida. Aquell mateix any, Watson i Crick van revelar el model de la doble hèlix del DNA, fet que va crear la necessitat de trobar una relació entre la biologia molecular i la química prebiòtica. El 1959, Joan Oró va demostrar que l’adenina, present al DNA, a l’RNA i en altres molècules, es podia sintetitzar en condicions de la Terra primitiva, cosa que va ser crucial per als estudis sobre l’origen de la vida.
Què van significar aquests estudis per a l’anàlisi actual de l’origen de la vida? Quines teories es mantenen actuals i quines s’han descartat? En aquesta conferència es farà un recorregut històric des de les primeres hipòtesis sobre l’origen de la vida fins als nostres dies, fent un èmfasi especial en les teories que avui continuen vigents i en les preguntes que encara no tenen resposta.
A càrrec de:
Antonio Lazcano Araujo, doctor en Ciències, investigador i professor titular de la Facultat de Ciències de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM.
Moderador: Joan Anton Català Amigó.
Més informació:
- La conferència es farà en castellà
- El preu de la conferència inclou l’entrada a les exposicions
- Amb l’entrada de la conferència et beneficiaràs del 15 % de descompte a la cafeteria i al restaurant. Promoció vàlida fins al 31 de març de 2023
- Més informació i reserva d’entrades del seminari, aquí.