Com canviem el món des de l’alimentació? Webinar internacional “Comer puede cambiar el mundo”, on a més de commemorar el Dia del Nutricionista, es realitzarà una actualització en alimentació i sostenibilitat. Feliú López Gelats, Anna Vila Martí i Míriam Torres Moreno lliuraran alguns detalls de l’impacte de la indústria alimentària al món.
Les xifres són alarmants: més de 2 mil milions de persones al món tenen obesitat i sobrepès i alhora, la mateixa quantitat presenta dèficits en micronutrients i segons la FAO, 8,9% de la població del món pateix de fam després de la pandèmia . Tres indicadors i tres diagnòstics ràpids d’assumir, l’alimentació posa en evidència problemes de distribució, educació i sanitaris.
L’objectiu d’aquest webinar es donar a conèixer, entre altres, l’impacte de la ramaderia a la salut del planeta, la relació de la carn amb la salut i les seves característiques nutricionals, així com valorar les alternatives a la proteïna animal. A tots aquests temes cal sumar-hi que l’agricultura ocupa el 40% de la terra disponible i la producció d’aliments és la causa principal del canvi climàtic.
- Feliú López Gelats és Doctor en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Agroecologia per la Universitat Internacional d’Andalusia i Màster en Gestió Ambiental i Economia Ecològica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és professor i investigador a la Facultat de Ciències de les Salut i el Benestar de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i Codirector de la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la mateixa universitat.
- Anna Vila Martí, és Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona, Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la Universitat de Vic i Doctora en Nutrició i Metabolisme per la Universitat Rovira i Virgili. Actualment és professora i investigadora a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i Coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la mateixa universitat.
- Míriam Torres Moreno és Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona, Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la Universitat de Barcelona i Doctora en Nutrició i Metabolisme per la Universitat Rovira i Virgili. Actualment és degana de la Facultat de Ciències de les Salut i el Benestar de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya on exerceix també com a docent i investigadora.
L´activitat està destinada a estudiants de Nutrició i Dietètica, UNAB i UVic-UCC, titulats en Nutrició Humana i Dietètica, professionals de la dietètica i la nutrició i persones interessades per la temàtica.
Organitzat pel grau de Nutrició i Dietètica de la Universidad Andrés Bello de Xile juntament amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya
Més informació
- Inscripcions a través de l’enllaç. Places limitades
- El webinar tindrà lloc a la plataforma Teams.