c/ Verdaguer 5
08500 Vic
Cada dia els mitjans de comunicació es fan ressò de nous avenços en intel·ligència artificial i ens anuncien que ben aviat aquesta tecnologia canviarà les nostres vides de dalt a baix. Però què és la IA? Per què hi ha tant interès en ella? Tot allò que ens n’expliquen és cert? De què parlem quan parlem d’intel·ligència artificial?
En aquesta primera sessió de dIAlegs explorarem el món complex i apassionant de la intel·ligència artificial més enllà dels titulars, els estereotips i les representacions populars. Ens acompanyaran Malu Calle, degana de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries de la UVic-UCC, Manel Sanromà, professor de la URV i president de l’associació d’IA CIVICAi, i Ramon Reig, professor de la UVic-UCC especialista en IA.
Més informació:
- La xerrada és oberta a tothom independentment del nivell de coneixement sobre la qüestió. Us esperem per compartir idees, reflexions i, sobretot, per fer moltes preguntes!
- INSCRIU-TE A LA SESSIÓ
Malu Calle
Manel Sanromà
Doctor en Astrofísica, Llicenciat en Humanitats, Màster en TIC Salut. Ha estat professor d’Astrofísica a la Universitat de Barcelona, de Física a la Universitat Politècnica de Catalunya i actualment ho és de Matemàtica Aplicada a la Universitat Rovira i Virgili. Autor de diversos llibres i articles sobre Astrofísica, Història de l’Astronomia, Matemàtiques i Tecnologia i Societat; de nombroses conferències en països de varis continents; i de col·laboracions amb mitjans de comunicació audiovisuals.
Va fundar el 1995 la primera Xarxa Ciutadana d’Espanya (TINET), pionera a Europa. És Trustee emèrit de la Internet Society i membre de la Unió Astronòmica Internacional.
Ha estat Fundador i director de l’Administració Oberta de Catalunya, del domini .CAT i actualment ha fundat i presideix CIVICAi, la primera associació ciutadana independent per una Intel·ligència Artificial de tothom i per a totumo
Fundador de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i Fill Predilecte de la Ciutat de Tarragona.
Ramon Reig
Doctor i Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) al 2008 i 1994 respectivament. El 1991 es va incorporar a la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) com a professor adjunt i a l’actualitat és professor Titular al Departament d’Enginyeries.
La seva recerca actual està focalitzada dins la Intel·ligència Artificial, especialment en el processament de dades, senyals i d’imatges, i també en la visió per computador, específicament en les tècniques de caracterització i extracció d’informació de les imatges. Ha participat en diversos projectes de recerca i és autor de nombroses contribucions científiques.
La seva docència en l’actualitat està concentrada en dos àmbits: Processament d’imatge i visió per computador i Prototipatge Digital, Aplicacions de Microcontroladors i IoT. Ha desenvolupat diversos projectes d’innovació docent per a implantar l’aprenentatge basat en projectes en algunes fases de les assignatures que coordina.També té experiència en impartir docència en llengua anglesa.
Ha ocupat el càrrec de Director de Departament en els periodes: 1994-1999 i posteriorment 2012-2015. Del 2017-2021 va ser el Responsable de Formació Continuada de la Facultat de Ciències i Tecnologia i entre 2018-2021 va ser també co-coordinador del Grau en Multimèdia, Aplicacions i Videojocs i el Màster Universitari en Tecnologia de l’Esport de la UVic-UCC. A partir del 2021 fins el present exerceix el càrrec d’Adjunt al Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica de la UVic-UCC.