Taula rodona en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones del proper 25 de novembre de 2020, on es debatrà i parlarà de la relació de l’esport i la violència masclista.
L’esport, i especialment el futbol, es configura com un espai de difusió del discurs d’odi (masclisme, racisme, homofòbia…). L’objectiu d’aquesta activitat és observar i lluitar contra aquests discursos d’odi mitjançant l’anàlisi de la informació periodística i els comentaris de l’audiència publicats en els principals mitjans escrits de l’estat espanyol (Marca, As, Sport i Mundo Deportivo).
Els resultats mostren una informació més o menys respectuosa amb la igualtat i, al mateix temps, un espai de comentaris obert a insults i violència masclista, racista i homòfoba. Com a conclusió, es planteja la necessitat de narratives alternatives i contranarratives per lluitar contra el discurs d’odi online i offline.
Participants
- Gemma Herrero Castro – Periodista especialitzada en esport
- Laia Codina Panedas – Futbolista de FCBarcelona
- Queralt Arias i Rita Sarda – Alumnes de Periodisme de la UVic-UCC
- Raúl Martínez Corcuera – Professor de la UVic-UCC i investigador del Grup de Recerca Learning, Media & Social Interactions (LMI)
Organitzen
Responsable
Raúl Martínez Corcuera – Professor de la UVic-UCC i investigador del Grup de Recerca Learning, Media & Social Interactions (LMI)
Públic
Estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris.
Objectius
- Sensibilitzar audiències joves en un tractament igualitari de dones i homes en l’esport i la comunicació esportiva
- Difondre resultats d’investigació sobre els discursos masclistes en els mitjans de comunicació especialitzat en l’esport
- Commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones
- Donar suport a les mesures per a l’eradicació de la violència sobre les dones en tots els àmbits de la societat, d’acord amb el Pacto de Estado contra la violencia de género:
- Contribuïr al seguiment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible:
Idioma
Català
Inscripció
No cal inscripció. Es retransmetrà via streaming a través del canal de Youtube de la UVic-UCC.
La SC’20 de la UVic-UCC forma part del programa UDivulga.Ciència i Societat, que compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación.
Seguiu totes les novetats de la Setmana de la Ciència a #SC20CAT