Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Teatralització sobre la figura de Ramon Margalef, un dels principals estudiosos i pensadors de la ciència de l’ecologia, que va contribuir decisivament a la creació de la ciència ecològica moderna fins al punt que és considerat un dels màxims exponents mundials d’aquesta disciplina.
Això fou possible, en gran mesura, gràcies a haver sabut interpretar els sistemes naturals en termes de la teoria de la informació i d’haver explorat les àrees frontereres de les ciències naturals amb les ciències físiques.
També va ser dels primers ecòlegs a entendre que l’espècie humana és una espècie més de la biosfera, dotada d’una enorme capacitat d’alterar el medi, però que depèn, com les altres espècies, del seu entorn natural.
L’activitat recorre aspectes destacats tant de la seva vida personal com professional i permet comprendre aspectes tècnics bàsics d’ecologia.
L’obra s’emmarca dins de l’activitat Theatrum sapientiae, impulsada per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i) de l’Àrea de Comunicació de la UB i pel Grup de Recerca Aula Música Poètica de la Facultat de Filologia.
Guió: Gaston Gilabert, Facultat de Filologia de la UB
Assessor científic: Joan Domènec Ros, Facultat de Biologia de la UB
Direcció artística i dramatúrgia: Gaston Gilabert, Facultat de Filologia de la UB
Coordinació i producció: Marga Becerra i Sabrina Menéndez, Unitat de Cultura Científica i Innovació de la UB
Actors i actriu:
Ramon Margalef: Nicolás Balaguer
Maria Mir: Cristina Pulido
Resta de personatges: Erik Forsberg
La ciència i la tècnica també són espectacle!
Ciència a escena és un petit festival dedicat a muntatges escènics, que tenen la ciència o la tècnica com a base, fil conductor o argument principal. El festival es celebrarà els dies 17, 18, 19, 20 i 21 de setembre de 2019
Organitzat i produït per Pessics de Ciència
Tots els espectacles són d’entrada lliure, però cal reservar les invitacions a través de la plataforma Eventbrite a partir del 3 de setembre de 2019
Més informació: Pessics de Ciència