Fitxa d'activitat

Novum, Festival Ciència Tecnologia Innovació

Data
14/04/2015 - 30/04/2015
Hora
Tot el dia
Descripció

Nova edició del Festival Ciència Tecnologia Innovació de Barcelona, enguany anomenat Novum, que se celebra del 14 al 30 d’abril.

Barcelona, capital europea de la innovació, aposta un cop més per la creativitat i la innovació, pel coneixement compartit i per crear ecosistemes que permetin la interacció de la ciència, la tecnologia i la innovació. En aquesta novena edició, la ciència, la tecnologia i la innovació tornen al carrer de la mà dels investigadors, científics, ciutadans, artistes, creadors, estudiants i emprenedors acompanyats d’un programa ple d’activitats per a tots els públics i interessos.

El festival Novum comptarà amb un programa format per cinc àmbits.

Ciència ciutadana

  • Del 14 al 30 d’abril. Disseny Hub Barcelona i Palau de la Virreina.

Des de l’Oficina de ciència ciutadana de BCNLab es promouen els projectes científics que impliquen a la ciutadania en tasques pròpies de la recerca científica. Durant el festival els podreu conèixer, reflexionar i participar en alguns dels projectes de ciència ciutadana que es fan a la ciutat.

Josep Perelló, director de l’Oficina de ciència ciutadana i del grup de recerca OpenSystems-UB, es farà càrrec d’aquest àmbit i dels projectes que s’hi desenvoluparan amb l’ajuda dels ciutadans.

Arts i interferències

  • Del 14 al 30 d’abril. Disseny Hub Barcelona, MACBA, Museu Picasso i Mobile World Center.

Una oportunitat per a descobrir aspectes de la ciència i la tecnologia que generen debat, i com les aproximacions artístiques actuen com a catalitzador per a la reflexió. Hi trobarem projectes amb un ampli reconeixement internacional a més de tallers, performance i peces artístiques en indrets anòmals a la ciència.

Josep Perelló, com a comissari proposa intervencions artístiques que obren la perspectiva i el camp d’acció de la ciència de la mà de creadors que aporten alternatives als mecanismes propis de la ciència.

Mostra audiovisual

  • Del 17 al 19 d’abril. Disseny Hub Barcelona.

Es projectarà una selecció dels millors documentals sobre ciència i tecnologia inèdits a Barcelona, que comptarà amb títols com Alive Inside (premi del públic al millor documental al Festival de Sundance 2014), que mostra la lluita contra el sistema de salut per a demostrar la capacitat regenerativa de la música en la lluita contra la pèrdua de la memòria, o More Than Honey, una mirada en profunditat a les colònies d’abelles de Califòrnia, Suïssa, Xina i Austràlia.

Tono Folguera, productor audiovisual de pel·lícules com “Bicicleta, cullera, poma” i president de Pro-docs, és l’encarregat de la mostra de documentals de ciència i tecnologia, i de la jornada reflexiva al voltant de com l’audiovisual i els nous format mèdia poden ajudar a fer ciència i fer-la arribar al ciutadà.

La Festa

  • Del 25 al 26 d’abril. Plaça de les Glòries.

Durant l’últim cap de setmana d’abril Glòries es transformarà en un laboratori per a grans i petits, per viure la ciència, la tecnologia i la innovació en primera persona. Podreu treballar al costat dels investigadors, veure la ciència de prop i participar en una gimcana que us portarà per diferents indrets.

Dani Jiménez, físic i divulgador científic que ha treballat a TV3, Catalunya Radio o CosmoCaixa, desenvoluparà les activitats de la Festa amb la col·laboració dels centres de recerca, institucions, entitats i agents dedicats a la divulgació científica, amb l’objectiu de posar a l’abast de tothom la ciència, la tecnologia i la innovació.

Recerca i innovació

  • Del 15 al 24 d’abril. Disseny Hub Barcelona, Saló de Cent, Parlament de Catalunya i CosmoCaixa.

Aquest àmbit estarà dividit en dos blocs: el primer recorrerà l’educació des de primària fins a la Universitat, amb propostes que vinculen la docència amb el món real en canvi constant. El segon aplicarà les resolucions preses en l’àmbit de Recerca i Empresa en l’edició de 2014, iniciatives que volen consolidar-se i créixer en aquesta edició del Novum.

Paca Ciller, activista per la cultura científica i que ha treballat anteriorment en entitats com la Fundació la Caixa, CosmoCaixa o l’Associació Europea de Museus de la Ciència, serà la comissaria encarregada d’organitzar diverses accions que posen de relleu les aliances entre recerca, empresa i representants dels ciutadans per tal de pal·liar els grans reptes del present i del futur.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article