Data
15/01/2018
Hora
19:00
Descripció
Cicle de xerrades “Feynman i l’evolució de la ciència al segle XX” dins del programa Visions de la Ciència de les Biblioteques de Barcelona.
Enguany es compleixen cent anys del naixement d’un dels científics més importants del segle XX, el físic americà Richard P. Feynman. En aquest cicle, parlarem de la seva increïble figura i també d’alguna de les grans fites científiques que van marcar la seva vida, com ara la participació en el projecte Manhattan i en la bomba atòmica, el Premi Nobel de física pels seus treballs en electrodinàmica quàntica (EDQ) o les seves prediccions sobre nanotecnologia.
Cicle coordinat per Jordi Díaz. Segueix i comenta aquest cicle amb #VisionsCiència.
Programa
- 15 de gener. “Feynman: Nobel, bongos i topless”, amb Claudi Mans. Biblioteca Vila de Gràcia.
- 22 de gener. “Com entendre la física quàntica”, amb Francesc Xavier Giménez. Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte.
- 5 de febrer. “Les aventures del físic que volia ser pintor”, amb Guillermo Orts-Gil. Biblioteca El Clot – Josep Benet.
- 12 de febrer. “Ciència i esperit crític”, amb Víctor F. Puntes. Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert.
- 19 de febrer. “Ciència, humor i vida als llibres de Feynman”, amb Toni Pou. Biblioteca Vila de Gràcia.
- 26 de febrer. “La banalització de la ciència: el projecte Manhattan”, amb Xavier Roqué. Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte.
- 5 de març. “L’origen de la nanotecnologia”, amb Jordi Díaz. Biblioteca El Clot – Josep Benet.
- 12 de març. “Feynman: desmuntant les teràpies alternatives”, amb Daniel Arbós. Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert.
Més informació
Biblioteca Camp de l'Arpa, Biblioteca El Clot, Biblioteca Sagrada Família, Biblioteca Vila de Gràcia, Biblioteques de Barcelona, energia, Feynman Total, física, física quàntica, història de la ciència, recerca, Richard Feynman
Imprimeix