Passeig d'Isabel II, 14
08003 Barcelona
Tertúlia «Humans, posthumans o +humans? Les noves relacions home-tecnologia», amb Miquel Àngel Serra, del Laboratori de Neurofarmacologia de la Universitat Pompeu Fabra, i Albert Cortina, advocat i urbanista. Modera l’acte el periodista Eduard Berraondo. La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia The Big Van Theory, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”.
Cada cop són més els exemples que integren el cos humà amb la tecnologia. Avui, tenim el coneixement i la capacitat de modificar el nostre genoma o d’implantar-nos dispositius que millorin alguns dels nostres sentits. La nostra dependència de les màquines, en plena era digital, ens ha convertit gairebé en éssers inútils en la seva absència, fins al punt de que als més joves els costa imaginar com podíem viure sense Google, no fa massa més de 20 anys.
Però la integració humana i social a la tecnologia també amaga una sèrie de qüestions ètiques, com ara fins quin punt podem manipular la informació genètica dels éssers vius o on està el límit entre la necessitat i la vanitat en el procés del nostre perfeccionament. Miquel Àngel Serra i Albert Cortina debatran aspectes com aquests, junt amb l’aportació del públic, al proper esmorzar de ciència al 7 Portes.
El debat estarà introduït per el monòleg científic en clau d’humor de la companyia The Big Van Theory. Us podeu inscriure a l’esmorzar a través d’aquest enllaç.
Els Esmorzars de Ciència
Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. Els Esmorzars de Ciència al 7 Portes tenen un preu de 25 euros per persona. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9:00 del matí per començar l’esmorzar de forquilla, a les 10:00 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de The Big Van Theory, d’una durada d’un quart d’hora, i acte seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia.
Més informació