c/ Verdaguer 5
08500 Vic
Catalunya hi ha més de 40.000 persones amb discapacitat intel·lectual diagnosticada i només un 17,6 % tenen un lloc de treball. A més, durant els primers mesos del 2020 més d’un 10 % d’aquestes persones que tenien feina la van perdre a causa de la pandèmia. Una situació de vulnerabilitat que s’agreuja encara més si parlem de dones amb discapacitat intel·lectual.
¿Existeix la igualtat d’oportunitats quan estem parlant de persones que per accedir a una plaça per poder viure amb els suports necessaris tenen llistes d’espera de més de 3.500 persones i que, en alguns casos, arriben a més de 15 anys? O les més de 1.000 persones que no tenen plaça en un servei d’atenció diürna?
La inclusió social i laboral d’aquest col·lectiu és una utopia o és assolible? Calen més recursos o conscienciació social? Els recursos públics són escassos, però la societat està preparada per la inclusió real d’aquest col·lectiu? ¿Acceptem que alguna persona amb discapacitat intel·lectual faci la feina a la qual aspiràvem, que es reservin adjudicacions per a empreses socials en licitacions totalment competitives o que els infants amb discapacitat intel·lectual o problemes en el desenvolupament s’integrin a l’escola inclusiva?
Aquesta sessió plantejarà tots aquests aspectes a través de tres veus que investiguen, sensibilitzen i treballen per dotar d’oportunitats a tot aquest col·lectiu.
Participants en el debat: Mila Naranjo, Francesc Mateu i Marta Paxau. Moderadora del debat: Gemma Ventura.
Organització: Ateneu de Vic i Associació Sant Tomàs. Col·laboració: Institució Puig-Porret.
Més informació