Fitxa d'activitat

‘Qui ens cuidarà el dia de demà?’

Data
25/04/2024
Hora
19:00
Localització
Sala Modernista del Casino de Vic
c/ Verdaguer 5
08500 Vic
Descripció

L’impacte de la intel·ligència artificial i les noves tecnologies en l’àmbit de la salut és enormement significatiu. Aquestes innovacions estan transformant radicalment la manera com es detecten,  diagnostiquen i s’atenen  les diferents condicions de salut, així com la manera amb què es despleguen les polítiques d’atenció a la salut  en general i els serveis sanitaris públics, més concretament.

A nivell clínic, la IA s’utilitza per aconseguir diagnòstics més ràpids i precisos, optimitzar tractaments i les intervencions, gestionar dades, avaluar els resultats, millorar la telemedicina o ajudar en la investigació de nous medicaments.

En aquesta sessió de dIAlegs ens centrarem en els efectes que genera la incursió de la IA i les noves tecnologies en l’àmbit assistencial. Hi reflexionarem tenint en compte dos aspectes: D’una banda, el fet que vivim en una societat cada vegada més envellida, on els problemes de salut mental estan augmentant, on la soledat no desitjada entre joves i persones grans és una realitat cada vegada més present. I, de l’altra, el tensionament del sistema sanitari públic i la necessitat de transformar-se per assegurar uns bons resultats de salut, garantir la seva sostenibilitat i, alhora, general una experiència òptima en les persones ateses i els professionals que l’integren.

  • És possible una IA des de i amb les persones al centre, promovent l’apoderament, l’autonomia i l’autodeterminació
  • Què aporta la IA i què aporten els professionals en la cura i l’acompanyament de les persones?
  • La IA pot encarnar valors com la compassió, la comprensió, l’empatia o l’escolta activa?
  • La IA pot ser una eina per combatre la soledat no desitjada i la vulnerabilitat social?
  • Com canviarà, doncs, la IA el sistema sanitari tal com ara el coneixem?

A ‘Qui ens cuidarà el dia de demà?’ ens acompanyen Joan Guanyabens, director de TIC Salut Social, Montse Solé, directora d’Atenció Intermèdia i Dependència del CHV/FHSC, i Anna Escalé, metgessa de família. Modera la taula rodona Montse Codinachs, directora adjunta de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC.

Més informació:

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article