Passeig de Gràcia 92
Barcelona
Conversa científica “Sardina en xarxa: alimentació, salut i sostenibilitat” dins el cicle Ciència After Work a La Pedrera que organitza la Fundació Catalunya-La Pedrera, Fundació Alícia i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS).
En aquesta conversa científica, el Sr. Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, el Dr. Ramon Gomis, director de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i el Sr. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parlaran sobre alimentació, salut i sostenibilitat.
L’alimentació de les persones ha de ser sana i sostenible, sana vol dir segura, suficient i equilibrada, i sostenible que en puguem menjar ara, i que ho puguin continuar fent els nostres fills i ho pugui fer tothom a finals de mes, essent el màxim de respectuosos amb l’entorn. La sardina és un exemple d’aliment sa i sostenible i serà, per tant, la protagonista en aquest Ciència After Work a La Pedrera; és realment sostenible el seu consum? Se’n fa una pesca controlada? Fins a quin punt hi ha la sobreexplotació, contaminació i el canvi climàtic amenacen l’espècie? I sobre la salut? Què en diu la ciència? Quins beneficis teésobre la salut de la població? Tots coneixem o hem sentit a parlar dels greixos omega 3 del peix blau i els seus beneficis sobre la salut cardiovascular, la sardina és peix blau i això ja és un bon motiu per consumir-la habitual, però se’n coneixen altres beneficis? Quins són els resultats sobre la recerca actual? Però i, si tot i ser excel·lent per la salut i sostenible, no la consumim perquè no la sabem cuinar? O perquè fa pudor tota la casa si la faig?
Activitat gratuïta. Aforament limitat. Inscripció prèvia aquí
Més informació