Ciència i històries de cinema
Tertúlia sobre la pel·lícula “Jurassic World: el Regne Caigut” (J.A. Bayona, 2018) La presència dels dinosaures en el cinema atrau de la mateixa apassionant manera a com ens sedueixen llurs Llegeix-ne més…
Tertúlia sobre la pel·lícula “Jurassic World: el Regne Caigut” (J.A. Bayona, 2018) La presència dels dinosaures en el cinema atrau de la mateixa apassionant manera a com ens sedueixen llurs Llegeix-ne més…
Voleu passar una tarda súper divertida fent experiments amb nosaltres? Doncs vinga, poseu-vos la bata de científics i científiques perquè hem de fer molta feina al nostre petit laboratori: prepararem Llegeix-ne més…
En aquesta conferència parlarem de com hem arribat al coneixement científic actual sobre l’univers i de quines són les grans preguntes que queden obertes. Més informació: Michele Catanzaro és doctor Llegeix-ne més…
Tertúlia sobre la pel·lícula: “Ágora” de Alejandro Amenábar (2009) Hipàtia fou una gran matemàtica i astrònoma de l‘Antiguitat. El pare dirigí la Gran Biblioteca d’Alexandria i, sent així, ella va Llegeix-ne més…
Encara que la computació només ha esdevingut una cosa quotidiana des de fa poques dècades, en coneixem precedents ja des de l’Antiguitat clàssica. El mecanisme d’Antikythera, que era conegut pels Llegeix-ne més…
De com els estudis nutricionals ens permeten prendre consciència, tant a les autoritats com a la població en general, del paper de la dieta en la salut per prendre decisions Llegeix-ne més…
En la xerrada “Cervell i futur” realitzarem un viatge al llarg de la història, des de l’aparició de la vida a la Terra fins a l’actualitat, per a analitzar com Llegeix-ne més…
Presentació del projecte: Ciència i històries de cinema, Tertúlia sobre la pel·lícula “El planeta dels simis” (Schaffner, 1968) D’on surten els ximpanzés —l’antropòloga Zira i l’arqueòleg Cornelius— que vam conèixer Llegeix-ne més…
Presentació dels avenços i futures actuacions dels projectes d’investigació WISER (Dispositius intel·ligents de control solar per a la rehabilitació de façanes a partir de residus) (https://wiser.upc.edu/) i LES (Llavor Energètica Llegeix-ne més…
La Intel·ligència Artificial (IA) està revolucionant molts aspectes de la nostra vida, i això inclou la manera que els investigadors fem ciència. Però què és la IA i com podem Llegeix-ne més…
Embodied Creativity, és una visió de lo Creativitat que posa èmfasi en les respostes físiques a través de la practica creativa. Incorpora la influència del context, ambient, materials i relacions Llegeix-ne més…
Teatralització DONES CIENTÍFIQUES Anning, Curie, Frankling i Margulis Una singularitat en el temps ha permès que 4 dones científiques de diferents èpoques es trobin per fer una tertúlia fascinant en Llegeix-ne més…
Mara Dierssen ens desvela com aprèn el nostre cervell a partir de les darreres investigacions en psicologia i neurociència i analitza què és l’aprenentatge, l’educació en l’era del coneixement, la Llegeix-ne més…
L’ELA és l’afectació crònica neurodegenerativa del sistema motor més comú en l’adult. L’edat és clar que és un factor de risc, i segons les Nacions Unides, el nombre de persones Llegeix-ne més…
Us ha passat mai tenir exàmens o una entrevista de feina important i que us agafi un bon mal de panxa? O enamorar-vos i sentir les famoses papallones a l’estómac? Llegeix-ne més…
El càncer continua sent un dels problemes sociosanitaris més important del món. La seva incidència continua en augment en l’àmbit mundial, i s’estima que aquesta tendència es mantingui en les Llegeix-ne més…
“Pessics de Ciència: 20 anys divulgant ciència” Mostra de les exposicions que s’han dut a terme des del projecte de divulgació científica de Pessics de Ciència i presentació de la Llegeix-ne més…
“El Valle de Concavenator” projecció del documental del director Víctor Matellano, i comentari a càrrec de Jordi Serrallonga. Arqueòleg, naturalista, explorador i productor científic, professor a la Universitat Oberta de Llegeix-ne més…
Els Room escape o jocs d’escapament estan a l’ordre del dia, i no és per menys. A través d’una mecànica similar, l’equip educador “FunBrain” ens apropa l’escape box “La clau Llegeix-ne més…
El tractament final per a la Insuficiència cardíaca és el trasplantament de cor, però aquest no és accessible a tothom. Una de les limitacions és la manca d’òrgans, però n’hi Llegeix-ne més…