Ciència i històries de cinema
Tertúlia sobre la pel·lícula “Jurassic World: el Regne Caigut” (J.A. Bayona, 2018) La presència dels dinosaures en el cinema atrau de la mateixa apassionant manera a com ens sedueixen llurs Llegeix-ne més…
Tertúlia sobre la pel·lícula “Jurassic World: el Regne Caigut” (J.A. Bayona, 2018) La presència dels dinosaures en el cinema atrau de la mateixa apassionant manera a com ens sedueixen llurs Llegeix-ne més…
3a i última sessió de l’any del Club de lectura de DC que organitza la Biblioteca Tecla. En aquesta sessió els membres del club comentaran el llibre: “La Invención de Llegeix-ne més…
Recorrerem llocs interessants per la seva flora arbòria i per la seva història a L’Hospitalet. Visitarem diferents jardins dels barris del Centre i de Sant Josep, amb sortida al Centre Llegeix-ne més…
Les papallones són biodindicadors: trobar-ne dona informació sobre l’estat de salut dels ecosistemes. Aquesta és la tasca de l’Observatori ciutadà de papallones urbanes (uBMS), un projecte de ciència ciutadana que Llegeix-ne més…
“El Valle de Concavenator” projecció del documental del director Víctor Matellano, i comentari a càrrec de Jordi Serrallonga. Arqueòleg, naturalista, explorador i productor científic, professor a la Universitat Oberta de Llegeix-ne més…
A la Martina la coneixen com la Martina Tremenentina, perquè a casa seva hi havia viscut una trementinaire: l’àvia Remei. L’àvia recollia herbes medicinals, plantes aromàtiques, resines dels arbres… i Llegeix-ne més…
Una passejada pels parcs i jardins de la ciutat Recorrerem llocs interessants per la seva flora arbòria i per la seva història a L’Hospitalet. Visitarem el parc de Bellvitge i Llegeix-ne més…
Presentació de llibre de Cori Calero, periodista i divulgadora científica, especialitzada en periodisme ambiental i en el canvi climàtic. És reportera a TV3 (De vacances, En directe, Espai Terra…) i Llegeix-ne més…
Xerrada de divulgació científica sobre evolució i selecció natural. Ponent: Jordi Serrallonga. Arqueòleg, naturalista i explorador. Professor d’Antropologia i Evolució Humana de la UOC, i col·laborador del Museu de Ciències Llegeix-ne més…
Redescobrirem l’entorn natural del riu Besòs per acostar-nos una mica més a aquest indret tan proper com desconegut dels nostres barris. Sortirem de la Llosa de Trinitat Vella i Bon Llegeix-ne més…
L’Aula Ambiental del districte de Sant Andreu i el Casal de barri Can Portabella organitzen un taller sobre hotels d’insectes, facilitat per Argelaga Serveis Ambientals. Els hotels d’insectes són estructures Llegeix-ne més…
Caminarem per la vora del riu fins a trobar els experts ornitòlegs que ens faran una demostració d’anellament científics d’ocells que habiten a la llera del Besòs. Després trobarem la Llegeix-ne més…
Redescobrim l’entorn natural del riu Besòs per acostar-nos una mica més a aquest indret tan proper com desconegut dels nostres barris. Sortirem de la Llosa de Trinitat Vella i Bon Llegeix-ne més…
El Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA) presenta aquest cinefòrum: Per què i com els plàstics van a parar al mar? Descobrim l’apassionant viatge personal de sensibilització i Llegeix-ne més…
Conferència Inaugural de la temporada de Pessics de Ciència A càrrec de Martí Boada Doctor en Ciències ambientals, geògraf i naturalista Entenem per canvi global aquelles alteracions que es manifestan Llegeix-ne més…
Teatralització sobre la figura de Ramon Margalef, un dels principals estudiosos i pensadors de la ciència de l’ecologia, que va contribuir decisivament a la creació de la ciència ecològica moderna Llegeix-ne més…
Què podem fer per canviar les coses i minimitzar el nostre impacte en el medi ambient? La cooperativa Som Mobilitat ens convida a aquesta activitat per aprendre més i reflexionar Llegeix-ne més…
Redescobrirem l’entorn natural del riu Besòs, un indret tan proper com desconegut als nostres barris. Aquest cop podràs escollir si prefereixes venir amb la teva pròpia bici o a peu! Llegeix-ne més…
El Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA) i l’Aula Ambiental de Sant Andreu presenten aquest cinefòrum. La cobdícia: un llegat útil de l’evolució o un error del patrimoni Llegeix-ne més…
Gaudim de la floració primaveral a la ciutat A càrrec de Manel Prats, biòleg i jardiner Recorrerem alguns dels llocs més emblemàtics per la seva flora i per la seva Llegeix-ne més…