Taller: Científic/a per un dia
Voleu passar una tarda súper divertida fent experiments amb nosaltres? Doncs vinga, poseu-vos la bata de científics i científiques perquè hem de fer molta feina al nostre petit laboratori: prepararem Llegeix-ne més…
Voleu passar una tarda súper divertida fent experiments amb nosaltres? Doncs vinga, poseu-vos la bata de científics i científiques perquè hem de fer molta feina al nostre petit laboratori: prepararem Llegeix-ne més…
En aquesta conferència parlarem de com hem arribat al coneixement científic actual sobre l’univers i de quines són les grans preguntes que queden obertes. Més informació: Michele Catanzaro és doctor Llegeix-ne més…
Una oportunitat per TOCAR les matemàtiques Activitats per a totes les edats! En memòria de Martin Gardner, divulgador científic americà especialitzat en les matemàtiques, se celebren cada any entre l’octubre Llegeix-ne més…
L’ADN es troba dins el nucli de la cèl·lula animal i vegetal i conté emmagatzemada la informació i les instruccions genètiques utilitzades en el desenvolupament i funcionament de tots els Llegeix-ne més…
Encara que la computació només ha esdevingut una cosa quotidiana des de fa poques dècades, en coneixem precedents ja des de l’Antiguitat clàssica. El mecanisme d’Antikythera, que era conegut pels Llegeix-ne més…
Has anat mai de viatge i has acabat tan tu com tothom amb qui convius amb diarrea, a casa? Saps quin microorganisme ho ha provocat i perquè es considera un Llegeix-ne més…
De com els estudis nutricionals ens permeten prendre consciència, tant a les autoritats com a la població en general, del paper de la dieta en la salut per prendre decisions Llegeix-ne més…
A partir d’un conte teatralitzat i experimental els nens i nenes es veuen submergits en el viatge d’un científic a la recerca del gran Mag Merlí. Durant la travessia els Llegeix-ne més…
En la xerrada “Cervell i futur” realitzarem un viatge al llarg de la història, des de l’aparició de la vida a la Terra fins a l’actualitat, per a analitzar com Llegeix-ne més…
Presentació del projecte: Ciència i històries de cinema, Tertúlia sobre la pel·lícula “El planeta dels simis” (Schaffner, 1968) D’on surten els ximpanzés —l’antropòloga Zira i l’arqueòleg Cornelius— que vam conèixer Llegeix-ne més…
Recorrerem llocs interessants per la seva flora arbòria i per la seva història a L’Hospitalet. Visitarem diferents jardins dels barris del Centre i de Sant Josep, amb sortida al Centre Llegeix-ne més…
Pessics de Ciència organitza una conversa entre el naturalista i arqueòleg Jordi Serrallonga i el paleoantropòleg Juan Luis Arsuaga al voltant de la reedició de la novel·la Al otro lado Llegeix-ne més…