Club de lectura de divulgació científica
3a i última sessió de l’any del Club de lectura de DC que organitza la Biblioteca Tecla. En aquesta sessió els membres del club comentaran el llibre: “La Invención de Llegeix-ne més…
3a i última sessió de l’any del Club de lectura de DC que organitza la Biblioteca Tecla. En aquesta sessió els membres del club comentaran el llibre: “La Invención de Llegeix-ne més…
Encara que la computació només ha esdevingut una cosa quotidiana des de fa poques dècades, en coneixem precedents ja des de l’Antiguitat clàssica. El mecanisme d’Antikythera, que era conegut pels Llegeix-ne més…
Has anat mai de viatge i has acabat tan tu com tothom amb qui convius amb diarrea, a casa? Saps quin microorganisme ho ha provocat i perquè es considera un Llegeix-ne més…
A partir d’un conte teatralitzat i experimental els nens i nenes es veuen submergits en el viatge d’un científic a la recerca del gran Mag Merlí. Durant la travessia els Llegeix-ne més…
Descobreix el món de la fotònica a través de 3 especialistes de l’ICFO, que explicaran per què la fotònica és important per a la seva investigació i la societat. Cada Llegeix-ne més…
Conferència a càrrec del Dr. Carlos González, doctor en pediatria i autor de diversos llibres sobre criança, alimentació i salut infantil. Com alimentar correctament els nostres fills i evitar que Llegeix-ne més…
La precipitació a Catalunya presenta volums modestos i una gran variabilitat interanual. Igualment, la concentració diària de la pluja i la intensitat horària i minutal són notablement elevades, amb autèntics Llegeix-ne més…
Contempla imatges espectaculars obtingudes mitjançant els microscopis d’alta tecnologia habituals en el món de la nanotecnologia, com el microscopi de forces atòmiques, el microscopi electrònic i el microscopi d’efecte túnel. Llegeix-ne més…
En el marc de les activitats de la Setmana de la ciència 2021, observarem el Sol amb telescopis proveïts de diferents filtres per poder captar els fenòmens que tenen lloc Llegeix-ne més…
Xerrada de divulgació científica sobre nanotecnologies. T’imagines que el teu cos es fes mil milions de vegades més petit?T’imagines que entressin dins d’un àtom? T’imagines que poguessis manipular àtoms i molècules Llegeix-ne més…
Xerrada de divulgació científica sobre evolució i selecció natural. Ponent: Jordi Serrallonga. Arqueòleg, naturalista i explorador. Professor d’Antropologia i Evolució Humana de la UOC, i col·laborador del Museu de Ciències Llegeix-ne més…
En aquesta xerrada comentarem alguns dels tòpics més recurrents de la indústria del cinema i de sèries de TV, mostrant per què no podria ser possible allò que es mostra, Llegeix-ne més…
Xerrada de divulgació científica en què veurem com la comprensió dels processos cerebrals de maneig de la informació està determinant avenços revolucionaris de les ciències de la computació i la Llegeix-ne més…
Aquesta xerrada online ha estat organitzada conjuntament amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica. Tots i totes les ponents són membres del Comitè Científic de Pessics de Ciència. Sentim parlar contínuament Llegeix-ne més…
En aquesta sessió parlarem de la importància de la imatge per comunicar la ciència, des de la il·lustració científica i daguerreotip fins a la fotografia. Ens centrarem en la il·lustració Llegeix-ne més…
La prevenció del peu diabètic és una mirada al grup de síndromes que afecten el peu dels pacients amb diabetis. És un espai a càrrec del Dr. Albert Perez responsable de Llegeix-ne més…
La conferència “La taula periòdica: el piano de la química” a càrrec de Claudi Mans i Teixidó. Parlarà de: per què la taula periòdica ―la TP― és tan estimada i Llegeix-ne més…
La conferència “La ciència de Leonardo Da Vinci. 500 anys d’un geni i apassionat pel coneixement” es fa a càrrec de Jordi Serrallonga. Està organitzada per Pessics de Ciència. I Llegeix-ne més…
Vine a la festa “Movember” a fer el vermut, i aprofita per afaitar-te la barba i deixar-te bigoti. Col·labora amb la Movember Foundation i assisteix a la xerrada a càrrec Llegeix-ne més…
Aquesta exposició consisteix en petites rèpliques d’alguns dels gins que va dissenyar Leonardo da Vinci. Podreu veure reproduccions de maquetes d’alguns dels dissenys i projectes. Organitzada pel Centre Cultural Sant Llegeix-ne més…